Son dakika: Başika Kampı hakkında flaş sözler

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Başika Kampı hakkında flaş sözler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 12:29

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Başika Kampı hakkında konuştu.

Haberin Devamı

Işık şunları söyledi:

Türkiye Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılıdır. Musul yakınlarında Başika’daki Türk askerinin varlığı bir keyfiyet değil zorunluluktur.

Musul’un tekrar güvenli bir şehir haline gelmesi Irak’ın olduğu kadar Türkiye’nin güvenliği açısından da önemlidir.

DEAŞ’tan bölgenin temizlenmesi için Türk askeri büyük hizmet veriyor. Başika kampının amacı öncelikle bölgenin DEAŞ’tan tamamen temizlenmesi. Sonrasında ise bölgede hiçbir terör örgütünün barınmaması için çalışmaların yapılması.

Bütün terör örgütleri temizlendikten sonra Türkiye ve Irak oturacak tekrar görüşecek. DEAŞ temizliğinden sonra oturacağız dostane şekilde çözeceğiz. Türkiye’nin hiçbir tereddüdü yok Irak’ın da olmaması gerekiyor.

IRAK BÜYÜKELÇİSİ: ÇEKİLME MUSUL OEPRASYONU SONRASI

Haberin Devamı

Irak Büyükelçisi Salih El Ubeydi ise, Türk askerinin Musul operasyonunun tamamlanmasının ardından Başika'dan ayrılacağını açıkladı.   

Irak Büyükelçisi Ubeydi, Musul operasyonunun 3 ay içerisinde biteceğini vurgulayarak, Başika kampında bulunan Türk askerlerinin de operasyonun tamamlanmasının ardından çekileceğini ifade etti. Ubeydi, Şengal'deki PKK terör örgütünün varlığına yönelik ise terör örgütlerinin komşu ülkeleri tehdit etmesine izin vermeyecekleri kaydederek, "PKK dahil yabancı gruplara izin yok" değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!