Son dakika... Ankara'daki kritik İdlib görüşmesi sona erdi! Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Ankaradaki kritik İdlib görüşmesi sona erdi Dışişleri Bakanlığından açıklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2020 19:23

Türk ve Rus heyetlerin, İdlib meselesine ilişkin Ankara'da yaptığı görüşmelerde, sahada bir an önce sükunet sağlanması ve siyasi sürecin ilerletilmesi için atılabilecek adımlar üzerinde duruldu. Dışişleri Bakanlığı’ndan Rus heyetle görüşme sonrası açıklama geldi.

Haberin Devamı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığında, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma

Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli İstihbarat Başkanlığı ile Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sergey Verşinin ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Aleksandr Lavrentyev başkanlığında, Rusya askeri ve istihbarat makamları temsilcilerinden oluşan karma heyetler arasında iki tur halinde 3 saatlik görüşme yapıldı.

Görüşmelerde İdlib'deki durum ele alındı, sahada bir an önce sükunet sağlanması ve siyasi sürecin ilerletilmesi için atılabilecek adımlar üzerinde duruldu.

Görüşmelere, gelecek haftalarda devam edilmesi kararlaştırıldı.

 

Haberin Devamı

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Bakan Yardımcımız Büyükelçi Sedat Önal ile RF Devlet Başkanı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ve RF Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sergey Vershinin'in başkanlığındaki heyetlerarası görüşme bugün gerçekleştirilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!