Adana'nın Feke ve Kozan ilçesinde orman yangını: Kontrol altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Adananın Feke ve Kozan ilçesinde orman yangını: Kontrol altına alındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2022 17:10

Adana'nın Feke ve Kozan ilçelerinde orman yangınları çıktı. Kozan'daki yangın 2.5 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Feke'deki yangın da akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

Feke'ye bağlı Gedikli Mahallesi'nde ve Kozan'a bağlı Boztahta mahallelerindeki ormanda öğle saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri görenlerin ihbarı üzerine bölgelere Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı uçak, helikopter, çok sayıda arazöz ve orman işçisi sevk edildi. Ekipler, alevleri söndürmek için havadan ve karadan müdahale etti. Müdahalenin ardından alevler kontrol altına alındı. 

Adananın Feke ve Kozan ilçesinde orman yangını: Kontrol altına alındı

YANGINLAR KONTROL ALTINDA

Kozan'da Boztahta Mahallesi'nde saat 15.00 sıralarında çıkan orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 1 helikopter, 4 arazöz ve çok sayıda orman işçisi müdahale etti. Yangın, 2,5 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Feke ilçesinde ormanlık alana Yıldırım düşmesi sonucu çıkan örtü yangını Adana Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak, helikopter, 7 arazöz ve çok sayıda orman işçisinin havadan ve karadan müdahalesi ile kontrol altına alındı. Ekipler, soğutma çalışmalarına devam ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!