Son dakika: ABD Dışişleri Bakanı Blinken İstanbul’a geliyor

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: ABD Dışişleri Bakanı Blinken İstanbul’a geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2024 22:00

Son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün ABD Dışişleri Bakanı ile görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü Blinken'ı kabul etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bugün Türkiye'ye geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü Blinken'ı kabul etmesi bekleniyor.

Gelişmeyle ilgili; CNN Türk'te yayınlanan Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, "Antony Blinken yarın (bugün) akşam saatlerinde Türkiye'ye geliyor. Cumartesi de temasları İstanbul'da gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Blinken'ı kabul etmesi şu an için öngörülüyor. Hakan Fidan ile ve heyetler arası görüşmeler de olacak ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabulü de öngörülüyor" açıklamasını yaptı.

Hande Fırat ayrıca, "Masada F-16'lar, İsveç ve tabi bölgesel konular olacak. Ve tabi ABD'nin Ege'deki silah dengesini bozmaması gibi konular da masada olacak" dedi. 

"ZİYARETİN İLK AYAĞI İSTANBUL"

Haberin Devamı

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy da "Ziyaretin ilk ayağı İstanbul. Sonra buradan Girit'e geçecek. Büyük ihtimal bugün yola çıkması bekleniyor. Cumartesi tam gün görüşmeler gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!