Son dakika... 33 ton mısır yüklü 'NAVISTAR' gemisi İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2022 14:11

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde Odesa’dan hareket eden 33 ton mısır yüklü ikinci gemi "NAVISTAR" isimli gemi İstanbul açıklarına ulaştı.

Haberin Devamı

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde dün Odessa Limanı’ndan ayrılan panama bayraklı "Navıstar" isimli gemi İstanbul açıklarına ulaştı. BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'den heyetlerin denetim yapılacak ve denetleme sonucuna göre gemi yoluna devam edecek. Geminin denetim sonrası İstanbul ve Çanakkale Boğazlarından geçerek İngiltere'ye gidecek.

Öte yandan, 13 bin ton mısır yüklü Malta bayraklı "Rojen” ve 12 ton mısır taşıyan Türk Bayraklı "Polarnet" isimli gemilerin de önümüzdeki saatlerde İstanbul’a gelmesi bekleniyor.

MSB'DEN AÇIKLAMA: DENETİME TABİ TUTULACAK

Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna’dan İrlanda’ya gidecek olan 33 bin ton mısır ile Odessa Limanı'ndan hareket eden geminin İstanbul’un kuzeyinde belirlenen mevkiye ulaşarak demirlendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Ukrayna’dan İrlanda’ya gidecek olan ve 33 bin ton mısır ile Odessa Limanı'ndan hareket eden Panama bayraklı 'NAVISTAR' isimli gemi İstanbul’un kuzeyinde belirlenen mevkiye ulaşarak demirledi. Gemi ilerleyen saatlerde Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından denetime tabi tutulacak" denildi.

İKİNCİ GEMİ DE GELDİ

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde dün Çernomorsk Limanı’ndan ayrılan Malta Bayraklı ‘Rojen’ isimli 13 bin ton mısır yüklü gemi İstanbul açıklarına ulaştı. BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'den heyetlerin denetim yapılacak ve denetleme sonucuna göre gemi yoluna devam edecek.

Öte yandan, 12 ton mısır taşıyan Türk Bayraklı "Polarnet" isimli geminin de önümüzdeki saatlerde İstanbul’a gelmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!