Soluk kesen kovalamaca

Güncelleme Tarihi:

Soluk kesen kovalamaca
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2006 00:00

Kadıköy’de "dur" ihtarına uymayan 3 kişi, polis ekipleriyle Hollywood filmlerini aratmayan uzun bir kovalamacaya girdi.

Polisin 3 noktada kurduğu önlemleri aşırı hızla geçen 3 kişi, peşlerine Kartal, Kadıköy ile Beşiktaş emniyetine bağlı polisleri taktı. Kaçaklarla 20 polisin uzun takibi, Haliç Köprüsü üzerindeki kaza ile son buldu. Araçtakilerden 2’si yakalanırken biri kaçmayı başardı.

İSTANBUL’da dün saat 01.00 sıralarında, Bostancı’da uygulama yapan polis ekipleri, şüphe üzerine 34 FFU 40 plakalı Peugeot marka otomobili durdurmak istedi. Otomobildekiler önce durdu, polisin arama yapacağı sırada gaza basarak Kartal istikametine doğru kaçtı. Kadıköy polis ekiplerinin plakasını verdiği otomobil, Kartal’da ortaya çıktı. Kartal ekipleri otomobili durdurmak için peşlerine takıldı.

Otomobildekiler, Yakacık Sapağı’nda O-2 Otoyolu’na bağlandı. Avrupa Yakası istikametine yönelen otomobil için Çamlıca Gişeleri’nde polis önlem aldı. Ancak otomobildekiler, hızla OGS gişelerinden geçerek kaçtı. Takibe bu noktadan sonra Kadıköy polisleri de katıldı. Boğaziçi Köprüsü’ne gelen otomobildekiler, polis bariyeri ile polis otolarına çarparak Avrupa yakasına geçti.

BARİKATI AŞTILAR

Telsiz anonsları ile önce Beşiktaş sonra da Eyüp polisleri uyarıldı. Eyüp polisleri Haliç Köprüsü’nü tamamen kapatarak taşıtları tek tek aradıktan sonra geçiş izni verdi. Peşlerinde Kadıköy ve Beşiktaş ekiplerinden 20 polisin geldiği otomobildekiler barikat yüzünden biriken otomobillere çarptı. Arkadan gelenler önlerindeki kazayı görmeyince zincirleme bir şekilde birbirlerine girdi. Biri Corvette 5 otomobilde maddi hasar meydana geldi.

TABANCAYI ATTILAR

Kaza üzerine otomobilden çıkan 3 kişi yaya olarak kaçmaya başladı. Polisin sıkı takibinde 30 yaşındaki T.B. ile 23 yaşındaki S.O. yakalandı. Çalıntı kaydı çıkmayan otomobili kullandığını söyleyen S.O. "Ehliyetim yoktu. Kaçtım. İnkar etmiyorum ama ben suçsuzum. Gene kaçardım. Ehliyetim yok" dedi ve çekim yapan kameralarına "Televizyona çıkacak mı abi?" diye sordu. S.O. ile T.B. götürüldükleri Haliç Polis Merkezi’nde ise otomobili kaçan M.Y’nin kullandığını söyledi. Polisin yaptığı araştırmada otomobildekilere ait olduğu belirlenen ruhsatsız tabanca kaçarken attıkları Kartal’da bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!