SoloTürk Londra'da ödül kazandı

Güncelleme Tarihi:

SoloTürk Londrada ödül kazandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2011 20:51

TÜRK Hava Kuvvetleri’nin dünyaca ünlü gösteri timi ’F-16 SoloTürk’, dünyanın en büyük hava gösterilerinden biri olarak kabul edilen ’Royal International Air Tattoo (RIAT) 2011’ organizasyonunda ’En İyi Uçuş Gösterisi’ ödülünü kazandı.

Haberin Devamı

İngiltere’nin Fairford Hava Üssü’nde bu yıl 16-17 Temmur tarihleri arasında 29 gösteri ekibinin katılımı ile 40’ıncısı düzenlenen "Royal International Air Tattoo (RIAT) 2011" organizasyonunda, SoloTürk gösterisi "Best Overall Flying Display" (En İyi Uçuş Gösterisi) seçilerek "The King Hussein Memorial Sword" ödülünü kazandı.

SoloTürk ekibi tarafindan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kuruluşunun ilk yılında böylesi büyük bir organizasyona davet edilip dağıtılan en büyük ödülü kazanmış olmanın; Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Hava Kuvvetleri’ni uluslarası bir ortamda en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşamaktayız" denildi.

Benzer gösteriyi dünyada 15 kadar pilot yapabiliyor. Yüksek basınç altında yapılan gösteri öncesi pilotlar özel protein diyetine tabi tutuluyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın 100’üncü Kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri olan F-16 SOLOTÜRK, Türk Hava Kuvvetleri pilotlarının yeteneklerini ve F-16 uçağının kabiliyetini göstermek, Türkiye’nin yanı sıra Türk Hava Kuvvetleri’ni de yurtdışında tanıtmak ve temsil etmek, gençleri havacılığa teşvik etmek amacıyla oluşturuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!