Solmaz çetesine 7 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Solmaz çetesine 7 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2007 12:44

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde jandarmanın operasyonuyla çökertilen organize suç şebekesi olan Solmaz Çetesi üyesi 26 kişiden 7'si tutuklandı.

Haberin Devamı

Muğla ve Bodrum Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin 80 araç ve 300 askerle geçen salı günü sabaha karşı yaptıkları Yelken Operasyonu'nda yakalanan Solmaz Çetesi'nin adliyedeki sorgulaması bugün 03.30'a kadar devam etti. Çete lideri olduğu öne sürülen C.S. ile yardımcıları T.U. ve K.K., Ü.D., Y.D., M.Ş. ve İ.Y., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 12 kişi, adli kontrol altında tutulmak şartıyla, 7 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 5 kişi hakkında gıyabi tutuklama kararı verildi.

Bodrum ve beldelerinde suç işlemek amacıyla örgüt kurarak tefecilik, çek senet tahsilatı, adam kaçırma, gasp, darp ve tehdit ile menkul ve gayrimenkullere yasa dışı yollardan el koyma, silah, insan ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlarını işledikleri gerekçesiyle haklarında arama ve yakalama emri çıkarılan 55 kişiden 42'si Turgutreis, Ortakent- Yahşi, Gümüşlük, Konacık ve Bodrum’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınmıştı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 9 ruhsatsız tabanca, iki pompalı tüfek, demir çubuk, sopa, sustalı bıçak, tel ve benzeri işkence aletleri ile uyuşturucu ele geçirilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!