Solingen kafası

Güncelleme Tarihi:

Solingen kafası
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kafa aynı kafa... Ha, sırf Türk oldukları için Solingen'de 2'si çocuk 6 kişiyi ateşe veren naziler, ha Göztepe'de 12 kişiyi cayır cayır yakan PKK'nın itleri... Solingen'deki bina ırkçılığın lanetlediği bir anıt haline geldi. Göztepe'deki bina da PKK vahşetinin anıtı oldu.

Göztepe Mavi Çarşı'nın dünkü görüntüsü Solingen'e benziyordu. 6 yıl önce Alman nazileri Solingen'de 6 Türk'ü yaktılar. PKK nazileri de Göztepe'de 12 masum insanı katletti. Solingen'deki 28 Mayıs 1993'te yaşanan katliamda, 2'si çocuk 6 Türk ne olduğunu bile anlamadan cayır cayır yandı. 3'ü ağır 15 kişi de yaralandı. Solingen'de Türklerin yandığı bina, ırkçılığın lanetlendiği bir anıt haline geldi. Göztepe'de 13 masum insanın mezarı olan Mavi Çarşı da, PKK canilerinin lanetlendiği bir anıt oldu. Dün binlerce kişi, Mavi Çarşı'nın önünden geçerken teröre ve canilere lanet yağdırdı. Kurbanlar için enkaza buket buket çiçek yağdı. Ve katliam anıtını gören herkes fısıldadı: ‘‘Sizi unutmayacağız. Evet sadece siz 13 masum kurbanı değil, sizi diri diri yakan canileri de, o canileri koruyup teşvik edenleri de hiçbir zaman unutmayacağız.’’

VAHŞET ANITINA AKIN

Göztepe'de alçakların alev kapanına çevirdiği ve 12 masumun yaşamını yitirdiği Mavi Çarşı, dün terörü lanetleyenlerin, katliama gözyaşı dökenlerin akınına uğradı. 12 kişiye mezar olan mağazanın çevresinde toplananlar, ‘‘PKK'nın bir cinayet ve katliam şebekesi olduğun bu binada yaşananlar gözler önüne seriyor. Şehrin göbeğindeki bu buna, katliam anıtı olarak olduğu gibi korunmalı. Her fırsatta PKK'nın ve onun işbirlikçisi Avrupa'nın yüzüne şamar gibi vurulmalı’’ dediler. Polisin güvenlik çemberine aldığı mağazanın önünde dün sabah saatlerinden itibaren toplananlar, binada yangın merdiveni bulunmaması ve yangına karşı önlem alınmamasını da eleştirdiler. Dehşetin yaşandığı mağazanın önüne buket buket çiçek atan vatandaşların bir bölümü de, bölücü PKK örgütü ve elebaşısı aleyhine sloganlar attılar. Vatandaşların yarattığı izdiham nedeniyle mağazanın bulunduğu Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nde, trafik uzun süre aksadı.

IRKÇI VAHŞETİ UNUTMADIK

Irkçı Neo-Nazilerin masum Türk vatandaşlarını diri diri yaktığı Mölln ve Solingen katliamları Alman tarihine kara birer leke olarak geçti. İlk katliam, 22 Kasım 1992 günü Almanya'nın Mölln kentinde meydana geldi. İki ırkçı Alman gece saatlerinde, Mölln'ün Mühlen Caddesi'nde yaşayan Arslan Ailesi'nin evini kundakladı. Yanıp kül olan evde Vahide Arslan, Yeliz Arslan ve Ayşe Yılmaz can verdi. Olayın failleri yakalanarak mahkeme önüne çıkarıldı. Faillerden Michael Peters müebbet, Lars Christiansen ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha Mölln davası sürerken, 28 Mayıs 1993'te ırkçı Almanlar bu kez de Solingen kentinde katliama giriştiler. Türklerin yaşadığı üç katlı evin ateşe verilmesi sonucu ikisi çocuk, 6 Türk yanarak can verdi, üçü ağır 15 kişi yaralandı. Olaydan sonra yakalanan kundakçılardan Marcus Gartman 15 yıl, Felix Köhnen, Christian Reher ve Christian Bucholz ise yaşlarının küçük olması nedeniyle 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Düsseldorf Mahkemesi'ndeki dava sona erdiğinde kundakçı katiller ‘‘domuz devlet’’, ‘‘aşağılık devlet’’ diye slogan atıyorlardı.

Yürek dayanmaz

PKK'nın gerçekleştirdiği katliamda yakınlarını kaybedenlerin hali yürükler acısıydı. Morg önünde bekleyenler biryandan birbirlerini teselli etmeye çalışırken, bir yandan da gözyaşlarını tutamıyordu. Bu iki gencin görüntüsü de onlardan biriydi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!