Solhan davasında yine erteleme kararı

Güncelleme Tarihi:

Solhan davasında yine erteleme kararı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2006 16:00

BİNGÖL'ün Solhan İlçesi'nde, aynı aşiret mensubu iki aile arasında, 5 kişinin ölümü, 13 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışmayla ilgili açılan davanın 7'nci duruşması Gümüşhane'de yapıldı. Avukatların tahliye taleplerini reddeden mahkeme, 3 sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek, duruşmayı 17 Kasım'a erteledi.

Olay, 12 Ekim 2005'te Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde meydana geldi. İki kişi arasındaki alacak- verecek meselesini çözmek üzere bir çay ocağında toplananlar arasında çıkan tartışma silahlı çatışmaya döndü ve Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun babası Yaşar Çavuşoğlu (70), Yusuf Bayır (63), Yemlihan Bayır, Abuzer Mollaoğulları ve Ferhat Mollaoğulları hayatını kaybetti. Olayda, Çavuşoğlu Ailesi'nden 6 kişi, sokaktan geçen 4 kişi, Karadağ Ailesi'nden de 3 kişi olmak üzere toplam 13 kişi yaralandı. Olayla ilgili Mahmut Karadağ, oğulları Nihat ve Behçet Karadağ ile kardeşi Nazım Karadağ tutuklandı ve olay yerinde bulunan 4 silaha da el konuldu.

Davanın 7'nci duruşması bugün Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Gümüşhane Adliyesi ve çevresinde yine geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşma saat 11.15'te başladı ve saat 13.00'de sona erdi. Tutuklu sanıklar Mahmut, Nihat ve Behcet Karadağ ile tutuksuz yargılananlardan, Bingöl'ün Solhan İlçesi Belediye Başkanı DYP'li Niyazi Çavuşoğlu, Ekrem Mollaoğlu ve Bedirhan Mollaoğlu duruşmada hazır bulundu. Daha önceki duruşmada tutuksuz yargılanmasına karar verilen Nazım Karadağ ise güvenlik gerekçesiyle ve mahkemenin de izniyle duruşmaya katılmadı. Bingöl'den gelen 30 kişi, çok sıkı aramadan geçirildikten sonra duruşmayı izledi.

Tutuklu sanıklar Mahmut, Nihat ve Behcet Karadağ, daha önceki duruşmada da olduğu gibi, olayın esas mağduru olduklarını belirterek, tutuklu kaldıkları sürenin göz önüne alınıp tahliyelerini talep etti. Sanık avukatları Muammer Çolak ile Arzu Dabağ, müvekkillerinin olayın mağdurları olduklarını belirterek tahliyelerini ya da olmasa yüksek bir kefaletle serbest bırakılmalarını ve Cumhuriyet Savcısı'nın dava hakkındaki mütalasını inceleyebilmek için süre istedi. Avukatların tahliye taleplerini reddeden mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek, mütalanın taraflarca incelenmesi için duruşmayı 17 Kasım 2006 gününe erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!