Solda Fethullah Gülen çatlağı

Güncelleme Tarihi:

Solda Fethullah Gülen çatlağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sosyal demokrat milletvekilleri, Cumhurbaşkanı'na sunulmak üzere hazırlanan ve ‘‘üçüncü MİT Raporu’’ olarak bilinen raporda adı gizlenen tek kişi olan, sonradan ortaya çıkan bölümlerde hakkında çeşitli iddialar ortaya atılan, Süleyman Demirel'den Tansu Çiller'e ve Hikmet Çetin'e kadar pek çok liderin ziyaret ettiği, Papa ile görüşen, Nur cemaati lideri Fethullah Gülen hakkındaki tüm iddiaların araştırılmasını istediler. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Gülen'in ‘‘demokratik sınırlar içinde kaldığı sürece çekinmesini gerektiren bir durum olmadığını’’ dile getirirken, CHP'li bir grup milletvekili, tarikat-siyaset ilişkisine karşı çıkarak, liderlerin Gülen ile görüşmesinin ‘‘doğru olmayan, laiklik ile tezat bir davranış’’ olduğunu savundular. CHP'li ve DSP'li milletvekilleri görüşlerini şöyle dile getirdiler:

İçel Milletvekili Fikri Sağlar:

Tarikatları iyi tarikat, kötü tarikat olarak ayırmak gericilik ve şeriatçılığa hizmet etmektir. Üçüncü MİT raporunda da görüldüğü gibi, Fethullah Hoca ve tarikatı birçok karanlık noktayı ihtiva etmektedir. Ne yazık ki, laik ve demokrat, hatta solcu olduklarını söyleyen bazı devlet yöneticilerinin Fethullah Gülen'in elinden ödül almaları, Cumhuriyet devrimi, ilkeleri ve ruhuna karşı duyarlılıklarının bir göstergesi olsa gerek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Topuz:

Kimdir bu Fethullah Gülen, legal bir organizasyon içinde midir? Kimler, bu kişi ile ne amaçla görüşüyor? Hangi düşüncenin arkasındadır? Nurculuk bir tarikat mıdır? Ben Gülen'in nesini tartışayım? Bir sürü tarikat var ve bunların hiçbirisi legal değildir. İllegal ilişki meşrulaştırılamaz. Papa ile görüştü diye, Fethullah Gülen meşru hale gelemez.

İzmir Milletvekili Aydın Güven Gürkan:

Gülen'i varlığına yasalar içinde kalması kaydıyla herhangi bir itirazım yok. Ama onunla yapay dayanışma gösterilerinde bulunmak, ona hakettiğinden daha öte önem ve saygınlık vermek ve tanımak gibi bir niyetim de yok.

Amasya DSP Milletvekili Tahir Köse:

Liderlerin destek amacı ile Fethullah Gülen ile görüşmelerini doğru bulmuyorum ama konuşulmasında da bir sakınca görmüyorum.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!