Solda arayış konferansı

Güncelleme Tarihi:

Solda arayış konferansı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 00:00

DİSK, Türk solundaki tıkanıklığa çare bulmak için konferans düzenliyor. Yarın başlayacak konferansa aralarında akademisyen ve gazetecilerin de bulunduğu 29 kişi davet edildi.

TÜRKİYE Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), solda yeni arayışların tartışılacağı ‘Türkiye Solunun Genel Durumu ve Geleceği’ başlıklı konferansı 14-15 Ekim tarihlerinde Bolu Koru Oteli’nde gerçekleştirilecek. Aralarında Can Dündar, Tarık Akan, Türkel Minibaş, Faik Öztrak gibi gazeteci, akademisyen, araştırmacı, sanatçı ve siyasetçilerin bulunduğu 29 kişilik bir grubun davetli olduğu toplantıda Türkiye’deki sol siyasetin tıkanmışlığına çare aranacak.

HALK GÜVENMİYOR

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, bir basın toplantısı düzenleyerek konferansın hedeflerini anlattı. Halkın yarısının siyasi partilerin hiçbirine güvenmediğini belirten Çelebi, ‘Dolayısıyla siyasette yeni bir çıkış zorunlu. Bu çıkışın solda olması talebimizdir. Ancak solda duran hiçbir parti iktidar seçeneği sunamadığı gibi güçlü muhalefet de üretememektedir’ dedi.

NEDEF CHP DEĞİL

Çalışmalarının CHP’yi hedeflemediğini belirten Çelebi, şöyle konuştu: ‘Son zamanlarda sağın alternatifinin yeniden sağ olma tehlikesi belirmektedir. AKP karşısındaki muhalefetin daha tutucu, aşırı milliyetçi ve toplumda kutuplaşmayı tırmandırıcı bir yörüngede geliştiği gözlenmektedir. Bu gelişme, halkın asıl ihtiyacı olan demokratik, sosyal, adaletçi, özgürlükçü ve barışçı çözümleri de tehdit etmektedir.’

29 KİŞİ ÇAĞRILDI

Toplantının 29 kişilik davetli listesinde şu isimler bulunuyor: Aydın Engin, Bengi Semerci, Burhan Şenatalar, Bülent Tanla, Can Dündar, Celal Toprak, Derya Sazak, Ece Temelkuran, Erinç Yeldan, Erol Katırcıoğlu, Erol Tuncer, Ersin Salman, Faik Öztrak, Hikmet Çetinkaya, İbrahim Kaboğlu, Kuvvet Lordoğlu, Meryem Koray, Necdet İpekyüz, Oral Çalışlar, Osman Arolat, Rıdvan Akar, Sadun Aren, Tarık Akan, Türkel Minibaş, Turgut Tarhanlı, Yalçın Doğan, Yavuz Baydar, Zekeriya Temizel, Zeki Kılıçaslan.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!