'Sokakta türban yasağı ülkeyi çatışmaya sürükler'

Güncelleme Tarihi:

Sokakta türban yasağı ülkeyi çatışmaya sürükler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2006 15:08

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Danıştay'ın sokakta bile başörtüsünü yasaklamaya yeltenen bu adımı, ülkeyi kaosa ve çatışmaya sürükleyebilecek bir tutumun tehlikeli habercisidir” dedi.

Haberin Devamı

Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen Aksaray İl Temsilciliği'nde düzenlenen Bölgesel Hizmet İçi Eğitim Semineri'nde yaptığı konuşmada, Danıştay'ın bir öğretmenle ilgili davada, okul dışında da başörtüsü takmanın sakıncalı olduğuna yönelik kararını değerlendirdi. Gündoğdu, şöyle konuştu:

“Danıştay'ın, sokakta bile başörtüsünü yasaklamaya yeltenen bu adımı, ülkeyi kaosa ve çatışmaya sürükleyebilecek bir tutumun tehlikeli habercisidir. Bu karar, Türkiye'yi eski Fransız sömürgesi oluşu yüzünden başörtüsüyle sokakta gezmenin bile yasak olduğu Tunus'a çevirme girişimidir. Türkiye Tunus olmayacaktır. Bu uygulamanın, 'Başörtüsünü evde de örtmeyin, komşular görür rahatsız olur, ezan okumayın, gavurlar duyar rahatsız olur' demekten ne farkı var?
Bu arada YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in konuyla ilgili açıklamalarını da basından takip ediyoruz. Kendisi, erkek kimliğiyle cinsiyet ayrımı yapıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!