Sokakta hayat dersi

Güncelleme Tarihi:

Sokakta hayat dersi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2017 00:37

İSTANBUL Maltepe’de Vasfi Rıza Zobu İlkokulu’nda görevliyken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen sınıf öğretmeni Mehmet Sarı, mesleğe dönmek için farklı bir eylem başlattı.

Haberin Devamı

Sarı, dört yıl çalıştığı okulun karşısındaki kaldırıma her salı saat 13.00 ile 14.20 arasında ayaklı tahta kurup, okuldan çıkan öğrencilerine hikâye okuyor. Öğrencilerin dersten çıkmasını bekleyen Sarı’ya veliler de kitap okuyarak destek oluyor.

Göreve dönene kadar okuma eylemine devam edeceğini dile getiren Eğitim-Sen üyesi Sarı özetle şunları söylüyor: “İhraç gerekçesini bilmiyorum. Savunma alınmadı, suçumuz nedir bilmiyorum. Hakkımda soruşturma yoktu. 2013’te eylemlere katıldığım için bir dava var, devam ediyor. Bu eylemi göreve dönene kadar sürdüreceğim. Topluma da kitap okuyarak mesaj verdiğimi düşünüyorum, çevreden olumlu tepkiler alıyorum. Kartal Meydanı’nda da haftada bir gün öğrencilerle resim, satranç dersleriyle, drama atölyeleri düzenliyorum, oturma eylemi yapıyorum. İsteğim adaletsizliğin son bulması.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!