Sokakları terörize ediyorlar

Güncelleme Tarihi:

Sokakları terörize ediyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2014 01:44

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, “Seçimi AK Parti’nin kazanacağını gören çevreler çok çirkin bir girişim başlattı. Gezi dediler başarılı olamadılar.

Haberin Devamı

Ardından 17 Aralık darbe girişimini başlattılar, başarılı olamadılar. Şimdi sokakları tahrik ederek, terörize ederek sonuç almaya çalışıyorlar. Medya günlerdir sokakları ateşe vermek için sorumsuzca yayın yapıyor. İşadamları sokakları karıştırmak için ahlaksızca tahrikler yapıyor. Siyasetçiler çıkıyor seçime 17 gün kala sokağı karıştırmaya çalışıyor” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın dün Mersin mitingi öncesi ve sırasında gösteri yapmak isteyen 12 kişi gözaltına alındı. 10’u savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Partisinin Mersin ve Aksaray’daki mitinglerinde halka seslenen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

GÜNEYDOĞU SAHİLİ!

“Bunların Mersin’le ne kadar ilgili olduğunu size söyleyeyim. CHP’nin Genel Başkanı, Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiş. Orada açıklama yapıyor. Çok enteresan şeyler söyleyeceğim şimdi. ‘7 büyükşehir belediyesini AK Parti’den alacağız’ diyor. Ancak 7 büyükşehir arasında Mersin’i de sayıyor. Hatta Tarsus’ta ‘Mersin Güneydoğu’nun incisi haline geliyor’ diyor. Daha enteresanı ‘Gidin sahilleri gezin bakalım Güneydoğu’da nerede böyle olağanüstü sahil bulabilirsiniz’ diyor. Güneydoğu’nun sahili mi var ya. Daha Mersin’in haritadaki yerini bilmiyor. Mersin’de kendi partisinden bir belediye başkanı olduğunu bilmeyecek kadar Mersin’e Fransız kalmış.

KOLTUĞU BIRAKAMAZ

Dedim ki siyaseti bir lider ne için yapar, birinci parti olmak için yapar. Ne Kılıçdaroğlu’nun ne de diğerlerinin birinci parti olmak gibi bir derdi yok. Partimizi kurduktan 16 ay sonra birinci parti olduk. Hedefimiz bu. 3 genel, 3 yerel, 2 de referandum geçirdik, bu 8’inci seçim. Hepsinden birinci çıktık. Partim birinci olmazsa, genel başkanlığı bırakmaya hazırım. Ey Kılıçdaroğlu, birinci olamazsan o koltuğu bırakmaya var mısın? Bırakamaz. Tadı var tadı.

HEP ÜÇÜNCÜSÜN

Ey Bahçeli, bildim bileli o koltukta oturuyorsun. Hiçbir işe yaramadın ya. Hep üçüncü oldun. İlk seçimde parlamentoya da giremedin. Şimdi üçüncü parti olacaksan, koltuğu bırak da doğru düzgün muhalefet olsun. Sokakları tahrik etmekten vazgeç. Ve kalkıp ‘Tayyip Erdoğan gençleri tahrik etme’ gibi bir iftira atma. Dürüst ol. AK Parti gençliği sokaklarda değil. Bugüne kadar olmadı, bundan sonra olmayacak. AK Parti gençliğinin elinde molotof, taş, sopa yok, tablet bilgisayar var.

BURAK İÇİN NE SÖYLEYECEKLER

Akşam, genç, günahsız, garip, askerden yeni gelmiş gencimizi maalesef öldürdüler. Dün bu kadar yazı yazan bu kadar televizyonlarda söyleşiler, bu kadar üzüntüler, acaba Giresun’un Alucra’sından o Burak yavrumuz için ne söyleyecekler. O Burak yavrumuzun ne günahı var. Elinde silah mı vardı. Ne vardı? DHKP-C olayı üstlendi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!