Sokaklardan okula dönüş

Güncelleme Tarihi:

Sokaklardan okula dönüş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 00:00

Okul çağında olmasına rağmen çalışmak zorunda bırakılan çocuklar, “Yetiştirici sınıf öğretim programı” kapsamında tekrar sınıflarına kavuşuyor. MEB’in iki yıldır yürüttüğü projesiyle İstanbul genelinde 869 çocuk okullarına döndü.

KİMİ 2 yıl önce okulu bırakarak başlamış çalışmaya, kimi 4 yıl. Ama şimdi hızlandırılmış programla derslerini alarak, yaşıtlarının bulunduğu sınıflarda okumaya başlayacaklar. Tekrar okula başlayacakları için hepsi çok mutlu ve heyecanlı. Yetiştirici sınıf öğretim programı, çeşitli nedenlerden dolayı okula gitmeyen çocukları kapsıyor. Yaşıtlarının gerisinde kalan çocuklara, 3 aydan bir yıla kadar hızlandırılmış eğitim verilerek, yaşıtlarıyla aynı sınıfa gitmesi sağlanıyor. Bu yıl İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaklaşık 31 bin çocuğun okula kayıt olmadığı veya devam etmediği tespit edildi. Bu çocukların 9 bininin okula dönmesi için çalışmalar başladı.

‘Şimdi çok mutluyum’

Çocuklarını okula yollamayan aileler, kendilerini maddi sıkıntı çektiklerini söyleyerek savunuyor.Sınıfına kavuşmak için gün sayanlar arasında Ömer Karkin de var. Okulu bıraktığı için çok pişman ve okuyarak polis olmak istiyor. Ömer Karkin, ilkokul 4’üncü sınıfa kadar okuduğunu söyleyerek, “Geçen yıl okulu bıraktım. Babam el arabası ile meyve satıyor ama yine de maddi durumumuz kötüydü. Ben de kot pantolon imalathanesinde çalışmaya başladım. Aylık 350 TL kazanıyordum. Aileme destek oluyordum. Tekrar okula döneceğim için çok mutluyum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!