'Sokak telefonundan SMS gönder internete gir'

Güncelleme Tarihi:

Sokak telefonundan SMS gönder internete gir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 00:00

Ev ve işyerlerindeki sabit telefon kullanımını özendirmeye çalışan Türk Telekom, şimdi de gözünü sokaklara dikti. Türk Telekom, sokakta ankesörlü telefonların kullanımını artırabilmek için Cem Yılmaz’lı yeni reklamlara başlayacak.

Telekom, SMS atabilen ve internete bağlanabilen yeni nesil ankesörlü telefonlarla, ankesörlü telefon cirosunu 140 milyon YTL’ye yükseltmeyi hedefliyor.

TÜRK Telekom, ankesörlü telefonları yeniden tüketicilerin hayatına sokmak için harekete geçti. Daha önce sadece sesli konuşma için kullanılan ankesörlü telefonları ’mesaj atılabilir, internete bağlanabilir’ duruma getiren Türk Telekom, yeni ankesörlü telefon modelleriyle de bu alandaki cirosunu katlamayı hedefliyor. Türkiye genelinde 85 bin klasik ankesörlü telefona sahip olan Türk Telekom, önümüzdeki günlerde 1.000 yeni nesil ankesörlü telefonu da sokakta kullanılabiler hale getirecek. ’Evde ev, iş’te iş telefonunu kullanın’ sloganıyla Türk Telekom’un reklam yıldızı olan Cem Yılmaz da ankesörlü telefonları tekrar hayatımıza sokmak yeni reklamlar hazırladı.

140 MİLYON YTL CİRO: Türk Telekom, ankesörlü telefonlarından yılda 140 milyon dolar ciro yaparken yeni nesil modeller ve Cem Yılmaz’lı reklamlarla bu cironun katlanması bekleniyor. Kredi kartıyla da hem de telefon kartıyla aynı fiyata konuşulabilen ankesörlü telefonların bu özelliklerinin bilinmemesi nedeniyle tüketicinin hayatından çıktığı belirtilirken, yeni dönemde bunun değişmesi hedefleniyor

İNTERNETTEN GÖRÜŞME: CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nda grup şirketleri Avea, Argela, İnnova ve TTNet’in yöneticilerinin de bulunduğu basın toplantısında yeni hizmetleri hakkında bilgi veren Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, ankesörlü telefonlara yatırımlarının artacağını söyledi. Doany, yeni teknoloji yatırımları hakkında da bilgi verirken, "Convergence yani yakınsamayla nerede olursanız olun, ev ve işyerindeki sabit hattınızı kullanarak görüşme yapabileceksiniz. Internet bulunan her yerde ve yurtdışında yapılacak görüşmelerde ücretlendirme sabit hattınıza yapılacak" dedi. Telekom’un yeni dönemde hizmete sunucağı diğer teknolojiler arasında ’sponsorlu arama’ da olacak. Buna göre, tüketici sabit hattan arama yaptığında sponsor bulduğu sürece ’ücretsiz görüşme’ yapabilecek. Ayrıca Ttwinet üzerinden görüntülü konuşma gerçekleştirilecek ve bu ağ üzerinden yapılacak görüşmelerin faturası sabit hat telefonuna yansıtılacak.

SANİYE BAZLI ÜCRETLENDİRME: Türk Telekom, Telekomünikasyon Kurumu’ndan (TK) gelecek onay doğrultusunda gelecek haftadan itibaren telefon görüşmelerinde saniye bazlı ücretlendirmeye hazırlanıyor. Tariflerinin yürütmesinin durdurulması kararıyla ilgili olarak, açıklama yapan Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, "TK’ya opsiyonel saniye bazlı ücretlendirme için başvurduk. Bu hafta içinde onay çıkmasını bekliyoruz. Yaptığımız araştırmalar müşterilerimizin büyük bölümünün saniye bazlı ücretlendirme istediğini gösteriyor" diye konuştu.

Ankara’da ’İletişim Enstitüsü’ kuruluyor

TÜRK Telekom, Ankara’da bilgi ve iletişim teknolojileri alanında enstitü kurmaya hazırlandığını da açıkladı. Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, Ankara’da henüz yerini açıklamadıkları bir alanda bilgi ve iletişim teknolojileri enstitüsü kurmak için çalışmalarının sürdüğünü aktardı.. Doany, bu konudaki yatırımlarını tamamlamak üzere olduklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!