Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

KAÇKAR PASTANESİ

Kurtuluş'ta Baruthane Caddesi üzerindeki Kaçkar Pastanesi 20 yıl önce Refik Çetinkaya tarafından açılmış. Çetinkaya uzun yıllar Bitlis, Tatvan, Erzurum ve Kadıköy'de çeşitli fırın ve pastanelerde çalıştıktan sonra kendi işini kurmuş. Hálá sabah 3.30'da kalkıyor ve kendi eliyle kruvasan, açma, poğaça, paskalya çöreği, börek gibi ürünleri hazırlıyor. Gayrimüslim müşterilerinden özel günlerde büyük siparişlerde alan Kaçkar pastanesi iki aylık tadilattan sonra tekrar servise başladı.

TAKSİM CADDESİ

Taksim Caddesi'nin girişi İstiklal Caddesi üzerinde. Turizm Bakanlığı İrtibat Bürosu bir köşede yer alırken karşı tarafı Fransız Konsolosluğu kaplıyor. Konsolosluğun yan kapısında vize almak için bekleşen kalabalığa hafta içleri rastlanabilir. Sağ yandaki pideciyi geçtikten sonra caddeye giren tramvay raylarının nedeni anlaşılıyor. Nostaljik tramvay deposunun yarı açık kapısından dinlenen vagonlar gözüküyor. Tarlabaşı Bulvarı'nı kesen 816 adımlık caddenin Dolapdere'ye kadar uzanan kısmında çok sayıda oto yedek parçacı ve tamir atölyesi bulunuyor.

40 YILDIR DOLAPDERE'DE

Ahmet Uzun 40 yıla yakın bir süredir Dolapdere'de oto yedek parçası satıyor. Dolapdere'de çeşitli dönemlerde yapılan istimlaklar nedeniyle dükkánının yeri devamlı değişmiş. Şimdiki dükkána geçtiği 1980 yılından beri ise lastik jantı üzerine yoğunlaşmış. Yerli yabancı bir sürü otomobil modeline uygun yüze yakın çeşidi Uzun'un dükkánında bulmak mümkün. En önemli müşterileri oto tamircileri. Kurtuluş'ta oturan Uzun haftanın her günü kepenk açıyor. Bazı günler torunu da ona yardımcı olmaya geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!