Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

REFIK'IN TEKIRDAG KOFTESI

Hakiki Tekirdag koftesi yemek isteyenlerin akin ettigi kofteci Refik, Fatih'te Battal Gazi Sokak'ta. Gercek Tekirdag'li olmakla ovunen 57 yasindaki Refik Ayten yarim asir once babasinin yaninda kofte yapmayi ogrenmis. 30 yildir da Fatih'te, baba gelenegini surduruyor. Ekmek arasi ya da porsiyon seklinde hazirladigi kofteleri icin Istanbul'un dort bir yanindan gelen musterisi var. Refik Bey sabah 11.00'den aksam uzeri 17.00'ye kadar calisiyor. Aksam servisi yok. Pazar gunlerini de dinlenmeye ayiriyor. Refik'te porsiyon koftenin fiyati 500 bin lira.

BOSTANCI CAMII SOKAGI

Beyoglu Tomtom Kaptan Mahallesi'nde adini Bostanci Camii'nden alan sokak. 41 adimlik bu kisa sokaga adini veren cami haricinde sokagin harap bir gorunumu var. Sag yandaki eski fabrika benzeri bina terkedilmis bahcesinde de bos meyve sandiklarindan olusan bir yigin var. Yasam izi tasiyan iki apartmanin camlarina camasirlar asilmis. Sokagin tek dukkáni bir emlakci.

DUT MEVSIMINI ACTI

Sabri Karacay sekiz yildir Istanbul'da. Kastamonu'dan gelerek seyyar saticiliga baslamis. Evi Aksaray'da, Karacay da bu nedenle Fatih gibi yakin semtlerde dolasmayi tercih ediyor. 10 gun once dut mevsimini acti. Temmuz ayina kadar Mecidiyekoy ve Etiler'den aldigi dutlari satacak. Besiktas ve Etiler’deki seyyarlara oranla ucuza sattigini soyluyor. Kilosu 700 bin lira. Dut bitince buyuk bir ihtimalle karpuza baslayacak. Yil boyunca mevsime gore belirliyor meyvelerini.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!