Sokak panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak panorama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

SOĞUK DAĞITIYOR

1994 yılında dondurma taşıma işine giren Ali Rıza Tuğrul Beyoğlu bölgesinden sorumlu olarak çalışıyor. Her sabah Levent'teki evinden kalkıyor, Kemerburgaz'daki fabrikadan aldığı dondurma dolu ve içi eksi 60 dereceye kadar soğutulmuş kamyonla Taksim, Tarlabaşı, Karaköy ciarındaki bakkalları, marketleri, büfeleri dolaşıyor. Uzun yıllar taksicilik yapan Tuğrul şimdi plakayı kiraya vermiş. Hangisi daha kolay sorusuna ‘‘Şoförlükte insana hiçbir zaman rahat yok.‘‘ yanıtını veriyor.

CAFE SONAT

Suadiye'de Bağdat Caddesi'ne paralel Yazarlar Sokak'taki Cafe Sonat 1997 Temmuzunda açılmış. O günden beri iki sahibenin benimsediği güleryüzlü hizmet prensibi ve mütevazi fiyatları sayesinde kafenin müdavim kitlesi oluşmuş. Cafe Sonat'ın kahvaltı tabağı, poğacaları, makarnalı böreğiyle gençlerin ve civardaki banka çalışanlarının beğenisini kazanmış. Pazartesi dışında her gün sabah 9.00'dan akşam 8.00'e dak açık kafenin ürünleri paket olarak da alınabiliyor.

VEKİLHARÇ SOKAĞI

Tophane'de iki ana cadde arasına sıkışmış kalmış bu dar sokak 70 adım uzunluğunda. Kemeraltı Caddesi ve Necatibey Caddesi'ni bağlayan sokakta makine parçası üzerine çalışan birkaç dükkan var. Hafta içleri de çevre esnafın otoparkı haline geliyor Vekilharç Sokağı. Ancak, sokağın en ilginç yapısı Aya Yani Türk Ortodoks Kilisesi. Kilisenin önü ise kedilerin oynaştığı bir çöplüğe dönmüş durumda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!