Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

EĞLENCELİ KARTPOSTALLAR

Liman Kartpostal'ın merkezi Beyoğlu'nda Kadıköy Caferağa'daki şubesi ise bir yıl önce açıldı. Üzerinde komik sözler bulunan eğlenceli kartpostalların yanı sıra sloganlı rozetler, mıknatıslı film kartları, rock yıldızlarının posterleri diğer ürünler. Ama genç kitlenin ilgisini en çok rozetler çekiyor. Ürünlerin bir çoğu limanın kendi imalatı, ithal ürünler yok denecek kadar az. En son yenilik ise plastikten komik gözlükler.

ŞEHİNŞAH PEHLEVİ CADDESİ

Sirkeci'de Büyük Postane'nin önünden geçen cadde. 250 adım uzunluğundaki cadde haftanın altı günü son derece hareketli. Kaldırımları kaplayan çeştli milletlerden seyyar satıcılar, bu seyyarların arasından geçmeye çalışan yayalar ve korna çalarak kendine yol açan araçlar. Caddedeki birkaç büfe bu faaliyetten memnun gözüküyor çünkü her an acıkıp yarım ekmek döner yiyenleri görmek mümkün. Pazarları ise bu manzara dan eser kalmıyor, cadde tenhalaşıyor.

ADI BAŞBAKANDAN

Bülent Ecevit Boztepe 25 yaşında. 1974 Kıbrıs Harekatı'nın ertesinde doğunca Malatya'daki dedesi ona, zamanın başbakanının ismini yakıştırmış. Liseyi bitirip askerliğini de yapınca soluğu İstanbul'da alıp dayılarının halıcı dükkanında çalışmaya başlamış: Önce Yenibosna şubesi, iki aydan beri ise Güneşli'de yeni açılan dükkan. Yenibosna'da dayısının yanında yaşıyor, ama fırsat buldukça Malatya'ya ailesinin çiftliğine kaçıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!