Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

ÖZBEKLER SOKAK

Kadırga'daki Özbekler Sokak, bu eski İstanbul mahallesinin eski evleri arasında kıvrıla kıvrıla uzanıyor. 171 adımlık sokakta seksek, bilye ve futbol oynayan kızlı erkekli çocukların sesleri yankılanıyor. Bazı evler o kadar birbirine yaklaşmış ki güneş ışığı bile sokağa girmekte zorlanıyor. Evlerin arasına gerili iplere renk renk çamaşırlar asılmış, kurumayı bekliyor.

AMERİKAN'DAN YERLİYE

Nusret Demirbaş genç yaşında Kastamonu'ndan gelmiş İstanbul'a. 1968 yılında babasının eski Amerikan otomobiliyle taksiciliğe başlamış. Masraflar artınca Amerikan'ı satıp yerli malı TOFAŞ'a geçmiş. Kısa süren bir otobüs taşımacılığı macerası dışında taksiciliği bırakmamış. Şimdi Bahçelievler'de oturuyor, ama eski mahallesi Fatih'ten kopamamış. Sık sık Fatih'e gelip müşteri arıyor.

YARIM ASIRLIK ŞAPKACI

Beğen Şapkacı 1943 yılında açılmış. Bahçekapı'da Hamidiye Caddesi'ndeki yerini o zamandan bu yana değiştirmemiş. Gömlek de satılıyor Beğen'de, fakat asıl uzmanlık alanı şapka. Değişik modellerdeki şapkaların meraklısı azalmış. Orta yaşın üstü Trakyalı bir kitle hálá şapka alışkanlığını sürdürüyor. Yarım asırlık dükkána özel sipariş veren sadık müşteriler

de var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!