Sokak panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak panorama
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

ŞEHİT ÇEŞMESİ SOKAĞI

Kadırga'da Sokullu Mehmet Paşa Camii ile bir dizi eski evin arasına sıkışmış dar bir sokak. Öylesine dar ki, değil bir vasıtanın geçmesi iki kişinin yanyana yürümesi dahi zor. 97 adım uzunluğundaki Şehit Çeşmesi Sokağı'nın bir yanını caminin yüksek duvarı kaplıyor.

Diğer yanda ise evlerin bahçelerini sınırlayan biraz daha alçak bir duvar mevcut. Sokak Şehit

Mehmet Paşa Yokuşu'na bağlanırken tam köşede iki tarihi çeşme göze çarpıyor.

ANTEN SATIYOR

Ali Karakulluk Karaköy yer altı çarşısı yakınında televizyon anteni ve güçlendiricisi satıyor. 32 yaşındaki Karakulluk, Sivas'tan14 yaşında geldiği İstanbul'da uzun bir süre inşaat malzemeleri satmış. Birkaç yıl önce ise bir akrabasının yanında bu anten işine girmiş. Sabahları saat 8.00'de işe başlıyor ve akşam üzerine dek çalışıyor. Henüz bekarlığın tadını çıkardığı için Ümraniye'de ailesiyle yaşıyor.

KÖFTENİN SON AYI

Beyoğlu Kallavi Sokak'ta kendi halinde mütevazi bir lokanta As Köfte Salonu. Lokantanın sahibi Emin Aydemir, eski müşteri kitlesinin kalmadığını işyerlerinin azalması ve öğrencilerin de fast-food’a rağbet etmeleri yüzünden satışların azaldığından yakınıyor. Öğle vakti As Köfte'ye en çok yolu düşenler ise civardaki banka şubelerinde çalışanlar. Onlar da genellikle yemek fişi kullanıyorlar. Durum böyle olunca Emin Aydemir 13 yıldır çalıştırdığı dükkanı Kurban Bayramı sonrası kapatmaya karar vermiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!