Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

SULTAN MEKTEBİ SOKAK

Cağaloğlu'nda Cumhuriyet Gazetesi'nin yan sokağı. 187 adımlık sokak İstanbul Lisesi duvarına sırtını dayayıp uzanıyor. Cumhuriyet Kitap Kulübü'nün önünden geçince tam karambolun içine düşülüyor. İş günleri sokaktaki patırtı, bağırtı, çağırtı bitmiyor. Konfeksiyon atölyeleri ve mağazalarından kaynaklanan yükleme-boşaltmalar aralıksız sürüyor, tek yönlü trafik devamlı tıkanıyor.

KİTAPTAN VAZGEÇEMİYOR

Naim Dikli'nin kitap macerası 1980 yılında başlıyor. Henüz 19 yaşında üniversite öğrenimi için geldiği İstanbul'da kitap kurdu kesilmiş. Beyazıt ve çevresindeki ortamdan etkilenerek bir süre sonra sahaflığa başlamış. Yaklaşık 10 yıldır da Ortaköy'de Arşiv Sahaf'ın sahibi. Özellikle yaz aylarında, ama havalar güzel olursa her mevsim Ortaköy Meydanı'ndaki tezgahını da kuruveriyor. Dikli'nin ikinci el kitapları arasında yabancı dilde olanlarla çeşitli konulardaki dergilerin bolluğu dikkati çekiyor.

BADEM EZMESİ

Badem ezmesi deyince akla hemen Bebek'teki bu tarihi dükkan gelir. 1904'ten bu yana yeri dahi değişmemiş. Halen iki çeşit badem ezmesi imal ediliyor. Fıstıklı ve bademli bu iki çeşidin yanı sıra başta kestane şekeri olmak üzere çeşitli şekerlemeler de raflardaki kavanozlara dizilmiş. İstanbul'un her semtinden her kesimden müşterisi var badem ezmesinin. Vitrindeki kediyi atlatmayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!