Sokak panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak panorama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

SAF SAF SOKAK

Boyacıköy'ü Emirgan'a bağlayan bir ara sokak. Hekim Ata Caddesi tarafından girilince yaklaşık 100 adımlık bir bölümün ardından sokak merdivenler vasıtasıyla Emirgan içine kadar uzanıyor. Genelde iki katlı ahşap evler ve villalar Saf Saf Sokağın mekanları. Ancak, bu evlerin bahçesindeki, insanın üzerine atlamaya hazır bekçi köpeklerine dikkat.

TÜRKİYE'Yİ DOLAŞTI

Türkiye'nin her tarafını dolaşmış İsmail Işık, Tayland malı duvar saatlerini satmak için. Ancak duvar saati deyince aldanmamalı çünkü hepsi kol saati şeklinde. İsmail Işık aslen Malatyalı. Oradaki kayısı bahçelerinin mahsulü geçimini sağlamaya ve dört çocuğunu büyütmeye yetmeyince saat işine girmiş. Zonguldak, Çanakkale derken yolu nihayet üç ay önce İstanbul'a düşmüş.

SUKAS ODUN EKMEĞİ

Elmadağ'dan Dolapdere'ye inince tam karşıdaki ekmek fırını. Rizeli Sukas ailesinin kurduğu fırında geleneksel Karadeniz odun ekmeği yapılıyor. Normal ekmeğin iki katı büyüklüğündeki ekmek karafırında meşe odunu ateşinde pişiriliyor. Bu sayede her tarafı aynı lezzette. Sabah 05.00'te açılan fırın çevre bakkallara servis yaptıktan sonra akşama kadar açık kalıyor. Odun ekmeğinin fiyatı 140 bin lira.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!