Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

GÖZLEMECİ CEMİL

Cemil İnal uzun seneler Beşiktaş'ta seyyar olark mısır ve kestane satıp dört çocuğunu ve ailesini geçindirmiş. 1991'den beri ise üst geçidin altında peynirli ve patatesli gözleme yapıp ekmek parasını kazanıyor. Sabahtan geceyarısına dek çoğunluğu öğrencilerden oluşan müşterilerine satış yapıyor. ‘‘Eskiden günde 300'e yakın gözelem satardım. Şimdi işler kesat 150'i geçemiyoruz’’ diye dert yanıyor.

GALATA KULESİ SOKAĞI

Galata Kulesi'nin tam dibinden başlayıp Bankalar Caddesi'ne doğru uzanıyor. Kuledibi'nden aşağı doğru inerken kebapçıyı, büfeyi, kuaförü geçtikten sonra dik bir yokuş halini alan 286 adımlık sokak üzerinde Okçumusa İlköğretim Okulu ve karşısında Sen Piyer Kilisesi göze çarpıyor. Alt kısımdaysa Avusturya Lisesi'nin arka kapısı bulunuyor.

MANHATTAN CAFE

İtalyan ve Amerikan mutfakları üzerine çalışan Manhattan Cafe'yi uzun yıllar New York'ta yaşayan iki arkadaş, Ender Arkun ve Güray Yüksel kurmuş. Şeflerini de İstanbul'a getirmişler. Nişantaşı, Güzelbahçe Sokak'taki Cafe'de öğlen ve akşam vakitleri yer bulmak zor. Spesiyaliteleri ise breasolalı pizza, deniz mahsullü erişte ile Livorno usulü fener balığı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!