Sokak panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak panorama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Nurtanesi Sokak (Yıldız)

Yıldız'dan Ihlamur'a doğru uzanan mütevazı bir sokak. 248 adımlık sokakta bir bakkal dışında dükkan bulunmuyor. Çürümeye yüz tutmuş birkaç ahşap ev bu sokağın süsü durumunda. Dilber Sokağın merdivenleri de Nurtanesi'ni diklemesine keserek ikiye bölüyor.

Tabana kuvvet süpürgeci

Diyarbakırlı Remzi Kıyak 25 yaşında. Henüz 13 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul'a gelmiş. Biri kız, biri erkek iki çocuğu var. Değişik işlerde çalıştıktan sonra seyyar olarak süpürge satmaya başlamış. Sabah 10'da Bayrampaşa'daki evinden yola çıkan Kıyak, Kadıköy'den Üsküdar'a Sarıyer'den Etiler'e tüm İstanbul'u yürüyerek turluyor. Süpürge ve fırçaların fiyatı 500 bin ile 1,5 milyon lira arasında değişiyor.

Doktorun Çin lokantası

İshak Li uzun yıllar Türkiye'de yaşamış. Tayvan'dan Türkiye'ye gelerek İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nden mezun olmuş. Ama doktorluk yapmamış. 1995 yılında Akatlar'daki ‘Jong Hwa’ ismindeki bu şirin Çin lokantasını açmış. Sekiz masası bulunan lokantanın Pekinli şefi acı-ekşi çorbayı, gevretilmiş ördeği tavsiye ediyor. Jong Hwa her gün açık ve evlere paket servisi de var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!