Sokak Manzaralari

Güncelleme Tarihi:

Sokak Manzaralari
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Miting alani

Gece rotasinda pazartesi aksamlari kendini sukunete ceken Istanbullu, vakit saliyi bulunca kendini sokaga atiyor. Havana sanki miting alani. Iki tatil arasi Istanbul'a ugrayanlar, aksam ‘‘biraz sokaga cikalim tribine’’ girenler, Lacivert veya Sarduya'da yemegini yiyip, ‘‘sicak evine gitmeyi’’ dusunemeyenler ve digerleri... Hepsi miting alaninda.

Havana'ya soyle bir ugrayip Pasha'ya gecenlerin sayisi da pek az degil. Cafeine'in musterisi vakit geceyarisi oldugunda orada toplaniyor. Buz ise cok yeni olmasina ragmen kendi musterisini coktan yaratmis gorunuyor. Carsamba aksamlari kis zamani Safran'a giden herkes orada. Malum, Asli Altan muzik yapiyor; acikhavada kivrak ritmler saati yasaniyor.

Bir de acik hava sinemasi takipcileri var. Onlar Maslak'daki Park Orman'i kendilerine mesken edinmisler. Dev ekranda ‘‘Tehlikeli Guzellik’’ oynarken, bedeni gunese kavusup, rengi bronza donmus kadin kitlesi film kareleriyle kendini butunlestiriyor.

Beyoglu cephesinde meyhaneler sokaga coktan acildilar. Masalar her aksam tiklim tiklim. Sohbet yerinde, rakilar iciliyor; mezelerin tadina bakiliyor; baliklar yeniyor. Ikinci bir duraga gecis yapilmadan evlere donuluyor.

Ev sohbetleri terasli mekanlara tasindi. Kimin terasi varsa veya evi bahceliyse gorurse herkes orada toplaniyor. CTV'de veya Prima'da yayinlanan filmlere goz atiliyor. Sonrasinda gun isiyincaya kadar uc film arka arkaya DVD seansi var.

Ama tum bu kisitli hareket alanlarina ragmen Istanbul bos. Sehirlinin cogu tatilde. Tatil koyleri ise en revacta mekanlar. Bodrum'daki Halikarnas Resort ailelerin, Fethiye'de Hillside ‘‘Istanbul'da da biraradaydik, aman ayrilmayalim’’ diyen Pasha ve Havana grubunun, Akyarlar'daki Manco Club ‘‘sukuneti, bir de asil sadeligi severim’’ diyenlerin, Kemer'deki Club Med ise ‘‘Turklesmeyelim hatta Fransizlasalim. Oyle ki aramizda hic tanidik kalmasin’’ tercihinde olanlarin mekani olarak karsimiza cikiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!