Sokak çocuklarından yılbaşı hediyesi

Güncelleme Tarihi:

Sokak çocuklarından yılbaşı hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

SOSYAL Hizmetler Kurumu Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde bulunan 'Sokak Çocukları' el sanatı atölyelerinde hazırladıkları yılbaşı hediyelerini satarak kurumlarına ve kendilerine gelir sağlıyor. Haftada iki gün sosyal hizmet uzmanları ve polis memurlarıyla İstanbul'u didik didik ederek sokak çocuğu arayan kurum yetkilileri dar bütçeyle hizmet verdikleri için çareyi atölyelerinde yılbaşı hediyelik eşyaları üretip satmakta buldu.

Çocukların rehabilitasyonu, sağlık taraması, temizlik, beslenme, barınma, giyinme ihtiyaçlarını sağlayan Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi, ayrıca çıraklık eğitimi, bilgisayar, İngilizce ve okuma yazma kursları veriyor. Kurulduğu günden beri 903 sokak çocuğuna hizmet veren Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi ve Küçükbakkalköy İlkadım Umut Evi, bu çocuklardan 133'ünü ailelerine teslim etti. 3 çocuğu ise sosyal hizmet kurumlarına yerleştiren merkez, 31 çocuğa okur yazar belgesi aldı. 22 sokak çocuğuna ilkokul diploması kazandıran, 24 çocuğu ise Vakıfbank Yakacık Umut Çocukları İlköğretim Okuluna yerleştiren merkez madde bağımlısı 10 çocuğu ise AMATEM'e göndererek tedavi ettirdi. Kurumdan halen 20 sokak çocuğu yararlanıyor.

Vatandaşlara yardım için çağrıda bulunan merkez yetkilileri yollarda para isteyen sokak çocuklarına yardım edilmemesini bu yardımlarla çocukların sokaklara daha çok itildiğini ve kendilerinden uzaklaştığını belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!