Sokak çocuklarına yardım konseri

Güncelleme Tarihi:

Sokak çocuklarına yardım konseri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'deki sokak çocuklarının topluma kazandırılması için Sokak Çocukları Gönüllüleri Derneği'nin başlattığı Umut Evi projesine destek sağlamak amacıyla bir konser düzenleniyor. Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'ndaki konser yarın akşam 21.00'de başlayacak.

Sunuculuğunu Güler Kazmacı'nın yapacağı konsere gitarist ve besteci Hasan Cihan Örter solist olarak katılıyor. Pop müziğin ünlüleri Şebnem Ferah, Özlem Tekin, Çağrı, Teoman ve Melvan da şarkılarıyla geceye renk katacak.

Sony Müzik Yapım, Türk Philips ve Beşiktaş Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen konserin biletleri, 1 buçuk ile 2 milyon liradan Vakkorama Mağazaları, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Atatürk Kültür Merkezi, Açıkhava Tiyatrosu gişelerinde satışa sunuldu.

Konser sırasında Sokak Çocukları Gönüllüleri Derneği yararına mum satışı da yapılacak. Sokak çocukları yararına çalacak olan Hasan Cihat Örter, Türkiye'nin en üretken sanatçılarından biri. 1989'dan beri Kent Orkestrası'nda görev yapan sanatçı, Berkeley Müzik Akademisi'nde öğrenim gördü. Gitarist ve besteci Örter, müziğinde, klasik müzikten, new age'e, Anadolu'nun geleneksel ezgilerine kadar farklı kültürlerin sentezini yapıyor. Kadın Senfonileri adlı albümünün yanısıra geçen yıl ünlü plak firması EMI'den çıkardığı Re Formation ile de adını uluslararası platformda duyuran Hasan Cihat Örter, İngiliz BBC kanalında da çeşitli programlar yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!