Sokağa dökülenler varsa dökenler de var

Güncelleme Tarihi:

Sokağa dökülenler varsa dökenler de var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

FP Genel Başkanı Recai Kutan, kendi seçim bölgesi Malatya'da patlak veren kanlı türban eylemlerini, örtülü destek anlamına gelebilecek, ‘‘Sokağa dökülenler varsa, dökenler de var’’ sözleriyle değerlendirdi.

Kutan, Başbakan Bülent Ecevit ile görüşmesinin ardından TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Malatya'da cuma namazı sonrasında sokağa taşıp, polisle çatışmaya dönüşen türban eylemiyle ilgili soruya şu karşılığı verdi:

‘‘Cereyan eden hadiseleri detayıyla bilemiyorum. Genel prensip olarak, yapılacak her eylem yasalara uygun olmalıdır. Bu konuda da devlete, devlet kurumlarına, parlamentoya düşen sorumluluklar var. Sokağa dökülen varsa, onları sokağa dökenler de var. Her taraf yüzde yüz yasalara uymalıdır.’’

MERVE'Yİ SAVUNDU

Kutan, Merve Kavakçı'nın ABD vatandaşlığıyla ilgili soruya, ‘‘Çifte vatandaşlık yasadışı birşey değil. Kavakçı, Türkiye'deki tek çifte vatandaş olan kişi de değildir. Kendisi kabul etmiş deniyor, ben duymadım’’ dedi. Kavakçı'ya ‘‘kefil olduğu‘‘ sözleri anımsatılınca, ‘‘Kavakçı'ya kefilliğin kastı şu; Kavakçı, bu millete bağlıdır, hizmet etmek isteyen birisidir. Bu vasıflarıyla elbette kefilim. Bunun dışındaki sıfatları kabul etmem. Bu toprağın çocuğudur, bu toprağa sevdalı biridir, hizmet etmek istemektedir’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!