Şok cinayette sürpriz gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Şok cinayette sürpriz gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2004 02:34

Yunanlı işadamının ölümüyle sonuçlanan tekstilci Turgut Günder’e yönelik saldırıyı azmettirdiği iddiasıyla, eski Ankara Belediye Başkanı Vedat Dalokay’ın oğlu Hakan Dalokay gözaltında.

ESKİ Ankara Belediye Başkanı Vedat Dalokay’ın kendisi gibi mimar olan oğlu Hakan Dalokay, Yunanlı işadamı Dimitrios Papadopoulos’un öldürülmesiyle ilgili gözaltına alındı. Polis, olaya karışan bir Özel Harekatçı’yı da yakaladı. TEM Otoyolu’nun Gaziosmanpaşa mevkiinde 4 gün önce DESA Tekstil’in sahibi Turgut Günder ile Yunan işadamı Dimitrios Papadopoulos’un bulunduğu otomobile silahlı saldırı düzenlenmişti. Tetikçilerin hedefi olduğu kaydedilen işadamı Günder, ensesine isabet eden kurşunla yaralanmıştı. Etiket siparişi vermek için Türkiye’ye gelen Papadopoulos ise hayatını kaybetmişti. Günder, olayın ardından verdiği ifadede, ‘Uzun süredir bazı kişiler benden haraç istiyorlardı. Vermeyi reddediyordum. Bu nedenle ölümle tehdit edildim’ demişti. Soruşturmayı yürüten İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, Günder’in ifadesi doğrultusunda 4 kişiyi gözaltına aldı. İsimleri basına yansıyan Haydar ve İsmail Beyazpınar ise polise teslim oldu. Beyazpınar kardeşlerin, Güner’den 100 bin dolarlık alacaklarını tahsil edebilmek için işadamını tehdit ettikleri ileri sürüldü.

Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda cinayetle ilgili yeni ipuçlarına ulaşan polis, önceki gece eski Ankara Belediye Başkanı Vedat Dalokay’ın oğlu Hakan Dalokay ve bir Özel Harekat polisini gözaltına aldı. İş ortaklığı olan Dolakay ile Günder’in aralarının alacak-verecek meselesi yüzünden açıldığı bilgisine ulaşıldı. İddiaya göre, Turgut Günder, ortağı Hakan Dalokay’ı devre dışı bırakmak için bir mafya grubuyla anlaştı. Ancak Dalokay aynı grubu kendi tarafına çekerek Günder’in üzerine gönderdi. Polis, detayların önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağını kaydetti.

Kırmızı otodan ateş açtılar

19 Temmuz Pazartesi gecesi, işadamı Turgut Günder’in aracına düzenlenen saldırıda oğlu Dimitrios Papadopoulos’u kaybeden baba Panagiotis Papadopoulos, tanık olduğu olayı şöyle aktardı:

‘Turgut Bey ile tekstil işiyle uğraşan makine mühendisi oğlum arasında iş ilişkisi vardı. Senede bir kez Türkiye’ye gelirdik. Merter’deki işyerinden yemeğe gitmek üzere ayrıldık. Nereye gideceğimizi tam olarak bilmiyorduk. Turgut Bey sürpriz yapacağını söylemişti. Otoyola girmek üzereydik. İkimizin arasına kırmızı renkli bir otomobil girdi. Turgut ile oğlumun bulunduğu araçla aynı hizaya gelen otomobilin içinden ateş ettiler. Ben o sırada panikledim, pláka alamadım.’

Önceki gün cenazeyi almak için Adli Tıp’a gelen baba Papadopoulos, oğlundan kalan haçlı kolyeyi göstererek öptü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!