Şöhretli Rocky

Güncelleme Tarihi:

Şöhretli Rocky
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2020 07:00

Sosyal medyada bir kullanıcının Kuzguncuk Mahallesi’nde bahçe duvarından bakan köpek paylaşımı twitter’da gündem oldu. Yüzlerce kişi o sokaktan geçtiğini ve Rocky isimli köpeği sevdiğini söyleyerek son 10 yıl içerisinde çektikleri fotoğrafları paylaştı. Köpeğin sahibi Can Doğan, “Rocky’e hep ilgi vardı ama bu kadar ünlü olduğunu yeni anladık.” dedi.

Haberin Devamı

Twitter’da Oktay Vardarova isimli kullanıcı Kuzguncuk Mahallesi’nde Tahtalı Bostan sokakta yaşayan komşusunun köpeğinin fotoğrafını paylaşarak şu iletiyi yazdı: “Bizim sokakta 7/24 bahçe duvarından bakan bir köpek var. 2 senedir her gün etrafa bakıyor. Ne kadar eski olabilir diye Yandex haritalara (daha eskiyi gösteriyor diye) baktım. Soldaki güncel fotoğraf, sağdaki 2011’deki yavru hali”. Vardarova’nın bu paylaşımının ardından yüzlerce kişi Rocky’nin son 10 yıl içerisinde çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. Kuzguncuk’a ziyarete gelen onlarca kişinin Rocky ile fotoğraf çekilmeden bölgeden ayrılmadığı ortaya çıktı. Geçmiş yıllardaki fotoğraflarda Rocky’nin aynı cins bir arkadaşıyla bahçe duvarından etrafı izlediği görülüyor.

‘FOTOĞRAFLARDAN RAHATSIZ DEĞİLİZ ANCAK YİYECEK VERMESİNLER’

Rocky’nin sahibi Can Doğan, “Akita cinsi köpeğimiz Rocky ve Helen’i 2009 yılında sahiplendik. Ancak maalesef 3 sene önce bir sabah Helen’i zehirlenmiş olarak bulduk. Bunu kimin yaptığını da bulamadık. Sokaktan gelen geçen herkes fotoğrafını çekiyor. Biz bundan rahatsız olmuyoruz aksine hoşumuza gidiyor. Ancak kimsenin Rocky’e yiyecek vermesini istemiyoruz. Çünkü 11 yaşında ve verilen yiyecekler ona zarar verebilir.” dedi.

‘BU KADAR ÜNLÜ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK’

Twitter’da fotoğrafın paylaşıldığını görünce şaşırdıklarını söyleyen Doğan, “2011’de Rocky yavru değildi. Yandex’te çıkan fotoğrafta tüyleri kesilmiş o yüzden komşumuz yavru hali sanmış. Twitter’da 'Neden dışarı çıkarmıyorlar?' gibi yorumlar okuyorum. Rocky zaten bağlı değil, kendine ait bahçesi var orada özgür. Dışarı da çıkarıyoruz zaten. Rocky’e yıllardır ilgi büyük ama bu kadar ünlü olduğunu biz de sosyal medya sayesinde öğrendik.” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!