Söhretler geçidi

Güncelleme Tarihi:

Söhretler geçidi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2005 00:00

Kürşat Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 20’si tutuklu 40 kişi hakkında soruşturma tamam. 108 sayfalık iddianamede, İbrahim Tatlıses, Tuğba Özay, Banker Kastelli, Korkmaz Yiğit ve gazeteci Taki Doğan için de hapis isteniyor.

İSTANBUL Cumhuriyet Savcısı Nuri Çığ tarafından hazırlanan 108 sayfalık iddianamede, çete kurmak ve yönetmek, yağma dahil çeşitli iddiaların yer aldığı 17 ayrı olaydan 166.5 yıldan 307 yıla kadar hapsi istenen Kürşad Yılmaz’ın yanı sıra şu isimler de yer aldı: MHP eski İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Ali Maytalman, işadamı Korkmaz Yiğit, Abidin Cevher Özden (Banker Kastelli), türkücü İbrahim Tatlıses, gazeteci Taki Doğan ve manken Tuğba Özay. Korkmaz Yiğit’in örgüt üyeliği ve yağmadan 19,5 yıla, İbrahim Tatlıses’in iş ve çalışma hürriyetini ihlal etmek ve örgüte yardım ve yataklık yapmaktan 8,5 yıla, Cevher Özden’in örgüt üyeliği ve yağma iddiasıyla 64,5 yıla, MHP eski Milletvekili Cemal Enginyurt için ’yağma’dan 15 yıla, Taki Doğan ile Tuğba Özay’ın ise devletin emniyet teşkilatını alenen aşağılamak ve örgüt üyeliğinden 6,5 yıla kadar hapisleri istendi. Diğer sanıklar hakkında da 2 yıl ile 58 yıl arasında değişen hapis cezası talep ediliyor.

Kim, neyle suçlanıyor

EKONOMİK DANIŞMAN

Banker Kastelli olarak bilinen Abidin Cevher Özden, 1994’te Kürşat Yılmaz’la cezaevinde tanıştı. Ekonomik konularda danışmanlığını yaptı. Örgüte destek oldu. Alacaklarının tahsilinde Yılmaz ve örgütünden yardım aldı.

ASENA’YA ENGEL

İbrahim Tatlıses, Asena’nın geçen Kurban Bayramı’nda Adana Hilton’da sahneye çıkacağını öğrenince Ali Maytalman’dan engellenmesini istedi. İlhan Kibar ve Aydın Balcı, Asena’yı programa çıkartmaktan vazgeçti. Tatlıses, bunun için Maytalman’a 4 bin dolar gönderdi.

KİLİT ADAM

MHP eski İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Ali Maytalman, örgütün önemli kişilerle görüşmesini sağlıyordu. Siyasi kimliğini kullanarak ihtilaflı kimseler arasında arabuluculuk yaptı. Karşılığında örgütten pay aldı. Kürşad Yılmaz’ın adını kullanarak örgüt adına faaliyet gösterdi.

BORSADAKİ ORTAK

Kürşat Yılmaz, 2001 yılında Yüksel Gülbahçe ile futbolcu Engin İpekoğlu’nun alacaklarının ödemesi için görüştüğü Mecnur Çolak ile borsada iş yapmaya karar verdi. Yılmaz, ortaklık karşılığı 260 bin dolar verdi. Çolak, borsada kazandıklarıyla borcunun 260 bin dolarını ödedi.

BALKANER’DEN 20 MİLYON DOLAR İSTENMİŞ

Kürşat Yılmaz, İhlas Finans Kurumu’nun alacaklı olduğunu öğrendiği Ali Avni Balkaner’den, örgüt adına 20 milyon dolar almak için örgüt yöneticisi Ehat Akyol, üyeleri Ümit Şimşek, Yavuz Kaşıkçı ve Abidin Cevher Özden ile almaya çalıştı.

ÖRGÜT ÜYESİ GİBİ

Manken Tuğba Özay ile Kürşat Yılmaz arasında duygusal ilişki var. Bodrum’da yakalandıklarında örgüt adına açıklamalarda bulundu. Yılmaz’ın eylemlerine onay veriyor ve bir örgüt üyesi gibi hareket ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!