Soğuk suyla ısınan yemek

Güncelleme Tarihi:

Soğuk suyla ısınan yemek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2011 00:00

Van, Hakkâri, Şırnak, Siirt’teki birlikleri ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Hakkâri Dağ Komando Tugayı’nda operasyon kumanyaları gösterildi.

Haberin Devamı

Gül, ateşe gerek kalmadan üzerine soğuk suyun eklenmesiyle hazır yemeği ısıtan özel paketi ilgiyle izledi. Paketin ağzı açıldığında yemeğin dumanının çıktığını gören Gül, “Askerine böyle bir yemek veriyorsan, ‘Allah devlete millete zeval vermesin’ denir” dedi.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, geçen cuma günü Van’la başladığı 2 günlük Güneydoğu gezisini Hakkâri ve Şırnak’ın ardından Siirt’le tamamladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in de eşlik ettiği moral ziyaretinde Cumhurbaşkanı Gül, Van’da, geçen hafta Kato Dağı bölgesinde gerçekleştirilen operasyonla ilgili bilgi aldı, başarılarından dolayı da operasyona katılan komutan ve askerleri kutladı. Cumhurbaşkanı Gül’ün bir sonraki durağı Hakkâri’nin Yüksekova ilçesindeki 3’üncü Taktik Tümen Komutanlığı oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül burada görevlerinde üstün başarı gösteren subay, astsubay, uzman çavuş ve er-erbaşa hediyeler verdi. Cumhurbaşkanı daha sonra, 3’üncü Taktik Tümen Komutanlığı’nın er-erbaş yemekhanesinde askerle birlikte kuru fasulye ve bulgur pilavından oluşan öğle yemeğini yedi. Cumhurbaşkanı Gül, Yüksekova’daki temaslarının ardından Hakkâri Dağ Komando Tugayı’na geçti.

CUMHURBAŞKANI'NIN ZİYARETİNDEN FOTOĞRAFLAR

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN ZİYARETİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

CUMHURBAŞKANI YÜKSEKOVA'DA / WEB TV

Operasyon kumanyaları

Burada Kayseri Komando Tugayı’ndan gelen askerlerin de olduğu birliğin faaliyetleri hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül’e, komandoların operasyona çıktıkları zaman yanlarına aldıkları kumanyalar gösterildi. Gül, bir askeri yetkili tarafından tanıtılan ve ateşe gerek kalmadan, hazır yemeğin üzerine soğuk su katılmasıyla yemeği ısıtan özel paketi ilgiyle izledi. Gül’ün elindeki paketin ağzını açtığında yemeğin dumanının çıktığı görüldü. Cumhurbaşkanı Gül de bunun üzerine, “Askerine böyle bir yemek veriyorsan, ‘Allah devlete millete zeval vermesin’ denir” dedi.
Önceki geceyi komutanlarla Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda geçiren Cumhurbaşkanı Gül, Orgeneral Özel ve komutanlarla dün sabah tugaydan ayrıldı.

7 helikopterle Irak sınırına

Cumhurbaşkanı ve beraberindekiler 7 helikopter eşliğinde önceki gün 49’uncu hudut taşı yakınlarında araziye döşenen mayının patlaması sonucu 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı Çukurca İlçesi’ne gitti. Cumhurbaşkanı Gül Irak sınırındaki 21’inci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı’nı ziyaret etti.
Gül, Çukurca’nın ardından helikopterle Şırnak’a geçti. Cumhurbaşkanı Gül ve komutanları taşıyan 7 helikoptere eşlik eden 2 Kobra helikopter yoğun toz bulutu altında Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na indi. Burada öğle yemeğini erlerle yiyen Gül, Şırnak’taki diğer birlikleri ziyaret ettikten sonra Siirt’e geçti. Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’nı ziyaret eden Gül ve komutanları burada Vali Musa Çolak, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken karşıladı. Yaklaşık 2 saat komutanlıkta kalan Gül, Siirt Atatürk Havaalanı’ndan “Ata” uçağıyla ayrılarak 2 günlük Van, Hakkâri, Şırnak ve Siirt gezisini tamamladı.

Şehit yakınlarıyla sancak töreni

HAKKÂRİ Yüksekova’da yeni kurulan 7. Hudut Alay Komutanlığı’na geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, burada Sancak Verme Töreni’ne katıldı. Sancağı öperek alay komutanına teslim eden Cumhurbaşkanı Gül ardından Sancak İlk Devir Teslim Tutanağını imzaladı. Tören geçidini izleyen Cumhurbaşkanı Gül, töreni izlemek için gelen şehit yakınları ve çocuklarla yakından ilgilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!