Soğuk cehennemde 2 gece

Güncelleme Tarihi:

Soğuk cehennemde 2 gece
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2006 00:00

Çağrankaya Yaylası’nda tipiye yakalanıp kar motoruyla uçuruma yuvarlanan işadamı ile akrabası 2 gün sonra donmak üzereyken helikopterle kurtarıldı.

Karda Mahsur kaldılar

Rize’de, 3 Mart Cuma günü İkizdere İlçesi’nden kar motoruyla yola çıkarak Çağrankaya Köyü’ne ulaşan İstanbullu işadamı Hakan Karagöz (37) ile akrabası Dursun Ali Karagöz (55), dönüşte, tipiye yakalandı. Yollarını kaybeden ikilinin üzerinde bulunduğu kar motoru bir uçurumdan yuvarlandı. Kendilerini son anda kenara atıp kurtulan ikili sabaha kadar bir vadide mahsur kaldı.

Dağcılar bİr tepede buldu

Cumartesi öğleden sonra şarjı bitmek üzere olan cep telefonuyla yakınlarına ulaşıp kaybolduklarını söyleyen Hakan ve D. Ali Karagöz bulundukları yeri tam olarak bildiremedi. Kurtarma çalışmaları için Ayder Yaylası’nda helikopterle kayak sporu yaptıran dağcılardan yardım istendi. Dağcılar, dün sabah bir tepede donmak üzere buldukları Hakan ve D. Ali Karagöz’ü helikoptere alarak kurtardılar.

İstanbul’da dericilik yapan Hakan Karagöz: "Geceleri ateş yakamadık ve donmamak için birbirimize sarıldık."

D. Ali Karagöz: "Uzun süre yürüyüp bir tepeye çıktık. Helikopter gelmeseydi ancak yazın cesedimizi bulurlardı."

İŞTE BURDA BULDULAR

Helikopterli dağcılar dün erken saatte Çağrankaya Yaylası’na hareket etti. Dağcılar karlar içindeki bir tepede buldukları Hakan ve D.Ali Karagöz’ü helikoptere aldılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!