Skandala gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Skandala gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Mersin'de, kimsesizler yurdunda kalırken tecavüze uğrayan, ardından gizlice kürtaj yaptırılan özürlü kız skandalı sorgulanıyor. Yurt doktoru gözaltına alındı.

DEVLETİN koruması altındaki yurtta barınan 16 yaşındaki K.A. adındaki özürlü kız tecavüze uğradı. Yurt görevlileri 5 hafta-lık hamile olan K.A.'ya kürtaj yaptırırken, olayın polise ve savcılığa bildirilmemesi skandal olarak değerlendirildi. Yurt doktoru Ahmet Duran Akad gözaltına alındı. Mersin Nihat Sözmen Özürlü Çocuklar Rehabili-tasyon Merkezi'ndeki skandal, şöyle gelişti:

Ankara'ya kaçmış

Ankara Saray Özürlü Çocuk Rehabilitasyon Merkezi'nden 3 yıl önce Mersin'e nakledilen K.A., geçen yaz kayboldu. 35 gün sonra Anka-ra'da bulunan K.A.'nın tecavüze uğradığı ve hamile olduğu ortaya çıktı. Mersin’deki yurt yetkilileri, Devlet Hastanesi'ne götürdükleri K.A. için ‘‘Özürlü olduğu için annelik yapamaz’’ diye Sağlık Kurulu Raporu aldı.

Tecavüzcü belirlenemedi

Rapor üzerine K.A'ya Devlet Hastanesi'nde kürtaj yaptırıldı ancak, polise ya da savcılığa bilgi verilmedi. Bu arada, talihsiz genç kız kendisine kimin tecavüz ettiği sorusuna, ünlü şarkıcıların da aralarında bulunduğu bazı isimleri verdi. Tüm aramalara karşın tecavüzcü bulunamadı. İçel Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Hüseyin Hasdemir, ‘‘Tecavüz edeni bilmediğimiz için konu polise ve adli makamlara bildirilmemiştir’’ dedi.

Başsavcılık el koydu

Olaya el koyan İçel Cumhuriyet Başsavcılığı geniş bir soruşturma başlatırken polis Nihat Sözmen Özürlü Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli Dr. Ahmet Duran Akad'ı gözaltına aldı. Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Faruk Azgıt ile Müdür Yardımcısı Nursel Karakuş'un ifadelerine başvuruldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!