Skandal gece

Güncelleme Tarihi:

Skandal gece
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

Adnan Kaşıkçı'nın eşi Şahpari Kaşıkçı'nın organize ettiği Çeçen Çocuklara Yardım Gecesi, skandallar gecesine dönüştü. Saat 20.00'de başlaması planlanan gecenin iki saat gecikmeyle başlaması, bu gecenin beklenilenin aksine hayal kırıklığıyla sonuçlanacağının ilk işaretiydi. Yaklaşık 1500 kişilik kapasiteye sahip Beylerbeyi Sarayı'nda, fiyatları 750 ve 500 dolar olan biletleri alarak gösteriyi izlemeye gelen sadece 700 kişi vardı. Açıkartırmayla altı tablonun 50 bin dolara satıldığı geceden elde edilen gelirin hesaplamaları sürüyor.

Gecenin yaklaşık iki saat geç başlamasının nedeni olarak, önceki gün yağan sağnak yağış ve İstanbul'un trafiği gösterildi. Bilet alarak geceye katılmak isteyenler, kapıda bekletildi.

Dünyaca ünlü sanatçı Julio Iglesias ise, yaklaşık iki saatlik bir konser verdi. Iglesias'ın konserinin sonunda sahneye çıkan Şahpari Kaşıkçı, sanatçıya çiçek verdi. Organizasyon komitesince onaylanmamasına rağmen, Iglesias'ın bu geceden 300.000 dolar aldığı iddia ediliyor.

Geceye katılacağı açıklanan ünlü sanatçı Shirley Bassey, son anda katılmaktan vazgeçti ve ülkesinde kaldı. Geceye katılmayanlardan biri de Başbakan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz'dı. Başbakan Mesut Yılmaz'ın annesinin kaza geçirmesi nedeniyle programını iptal eden Berna Yılmaz, kayınvalidesinin yanında kaldı.

Liz Taylor'un 25 dakika kalıp apar topar ayrıldığı baloda, önce Türk basınının alınmayacağı açıklanmıştı. Ancak daha sonra bu karardan vazgeçildi. Ancak galayı izleyen basın mensuplarına hiçbir çalışma kolaylığı sağlanmamıştı. Baloyu izleyen yabancı basın mensupları da bozuk organizasyondan nasiplerini aldılar.

Pazartesi günü yağan sağanak yağmur nedeniyle İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarını tam anlamıyla dolaşma fırsatını bulamayan ünlü sanatçı Elizabeth Taylor'ın, 3-4 gün daha Türkiye'de kalacağı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!