Skandal büyükelçi konuştu

Güncelleme Tarihi:

Skandal büyükelçi konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2010 15:34

Çelikkol iki ülke arasındaki ilişkiler için önümüzdeki haftaların dönüm noktası olacağını söyledi

Haberin Devamı

 

Türk büyükelçisi: Ankara ile Kudüs arasındaki ilişkiler gelişecek (Yediot Ahronot)   

 

İsrail Meclisi’nin İsrail-Türkiye Dostluk Organizasyonu’na üye yetkililer, iki ülke arasındaki büyükelçinin alçak koltuğa oturtulmasından sonra bozulan ilişkilerin yeniden normale dönmesini istediklerini göstermek için, İsrail Büyükelçisi Ahmet Oğuz Çelikkol’un Herzliya’daki evinde gerçekleşen öğle yemeğine katıldı.

 

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun partisi Likud’un milletvekili olan Eyüp Kara, “Türkiye, İsrail ile İslam ülkeleri arasında bir köprüdür” dedi.

Haberin Devamı

 

Türkiye’nin İsrail büyükelçisi Ahmet Oğuz Çelikkol ise, “İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkiler önümüzdeki haftalarda normale dönmesi bekleniyor” diye konuştu.

 

 Kara ise öğle yemeği sırasında, “Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi ilişkinin eskisi kadar güçlü olması önemli. Türkiye Ortadoğu’nun en büyük oyuncularından biri ve İsrail’in Türkiye’nin desteğine ihtiyacı var ve ilişkinin en kısa zamanda yeninden güçleneceğine inanıyorum” dedi.

 

DÜNYA BASINI

THE NEW YORK TIMES

--Almanya’da taciz skandalı Papa’ya kadar ulaştı

Avrupa genelindeki kiliselerde çalışan çocukların cinsel tacize maruz kaldığına yönelik iddialar, Papa 16. Benedict’in kapısına kadar dayandı. Almanya Katolik kilisesi ise Papa’nın başpiskoposluk sürecinde bu sorunla yeteri kadar ilgilenmediğini iddia etti.

 

--Clinton konut inşaatı açıklamaları yüzünden İsrail’i azarladı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Cuma sabahı İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile 43 dakika süren oldukça sert bir konuşma yaptı. Clinton, İsrail’in Doğu Kudüs’teki Yahudiler için yeni konut inşaatına başlayacaklarına yönelik açıklamaların İsrail ile ABD ilişkisine zarar vereceğini belirtti.

 

Haberin Devamı

THE WALL STREET JOURNAL

--Lagarde: Yunanistan için kurtarma planı oluşturmaya gerek yok

Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde, Yunanistan’ın kamu finansını düzenlemek için attığı adımların, ülkenin Avrupa Birliği’nin (AB) yardımına olan ihtiyacını azalttığını belirtti.

 

-- British Airways mürettebatı bu ay için greve gidiyor

İngiliz havayolu şirketi British Airways çalışanları, Cuma günü bu ay içinde greve gideceklerini açıkladı. Grevin, havayolu şirketi ve işçi sendikalarının çalışma faaliyetleri konusunda uzlaşamamasından kaynaklandığını belirtiliyor.

 

FINANCIAL TIMES

-- British Airways mürettebatı grev tarihini belirledi

İngiliz havayolu şirketi British Airways’in çalışanları bu ay art arda iki haftasonu boyunca grev yapacaklarını açıkladı. 20 Mart’ta üç günlük iş bırakma ile grevlerini başlatacak olan çalışanlar daha sonra 27 Mart itibariyle dört günlük bir grev daha düzenleyecek.

 

Haberin Devamı

--Twitter yeni bir ‘tweet’ savaşına giriyor

İnternet dünyasının son yıldızı Twitter yeni bir rakip ile karşı karşıya. Japonya merkezli taklit sosyal iletişim sitesi Ameba Now, üç ay önce açılmasına rağmen şu anda günde 1 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Japonya’da 2 binden fazla ünlü kişinin kısa iletilerinin artık Ameba Now üzerinden yayınlamaya başladıkları görülüyor.

 

HAARETZ

--Clinton’dan İsrail’e sert mesaj

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, dün İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı uzun telefon görüşmesinde, İsrail’in barış görüşmelerini yeniden başlatmak için harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

 

--Ayaklanmaların ardından Kudüs ve Batı Şeria gergin

Haberin Devamı

İsrail’de sol görüşlü aktivistler ve Filistinlilerin yeni konut inşaatları üzerine düzenlenen protestolarda 15 kişi yaralandı ve 12 kişi gözaltına alındı.

 

EKONOMİ BASINI

BLOOMBERG

--Şili yaralarını sarmak için dış kaynaklardan borç alıp, bakır gelirlerini kullanacak

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, 27 Şubat’ta gerçekleşen 8.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaralarını sarmak için bakır satışlarından elde edilen gelirlere başvurup, dış kaynaklardan yardım talep edeceklerini açıkladı.

 

--Çinli bankalar teşviklerin ardından zor günler yaşayabilir

ABD’li banka Citigroup’un Northwestern Üniversitesi öğretim üyesi analistlerinden Victor Shih, 2008 yılında başlayan teşvik programı sürecinde belediye projelerine yoğun krediler veren bankaların, teşviklerin sonlanmasının ardından devlet tarafından kurtarılmak zorunda kalacağı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!