Sizin salonunuz da teknoloji üssü olsun

Güncelleme Tarihi:

Sizin salonunuz da teknoloji üssü olsun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2005 00:00

Bugün artık salonlarımızda videoyu, müziği, oyunu ve tüm diğer dijital eğlence unsurlarını en üst seviyede kullanabileceğimiz cihazlarla karşı karşıyayız. Intel ve Microsoft’un öncülüğünde teknolojisi geliştirilen ePC (eğlence bilgisayarı) konsepti ile DVD oynatıcı şeklinde bir bilgisayarla tüm cihazları yönetmek mümkün oluyor. Hürriyet e.yaşam olarak duyurulduğu günden itibaren sayfalarımıza taşıdığımız bu yeni yaklaşım, ev hayatımızı kökten değiştirecek potansiyele sahip.

HP DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

Hewlett Packard’ın son gözdesi olan Pavilion serisi dizüstü bilgisayarlar, yüksek kapasitesi ve uygun fiyatıyla ev kullanıcıları için avantajlı seçenek sunuyor. 1.73 GHz işlemci, 512 MB bellek, 80 GB sabit disk, DVD yazıcı ve 128 MB’lık ekran kartıyla temel bilgisayar işlevini yerine getirebilen Pavilion serisi bilgisayarlar, iş ve özel amaçlı kullanımlar için ideal.

Apple iPod Nano

2 ve 4 GB’lık iki model olarak piyasada bulunan iPod Nano’lara 500 ila 1000 arasında şarkı yüklenebiliyor. Bir defa şarj edildiğinde 14 saat MP3 çalabilen cihaz, çalan şarkının albüm kapağını renkli olarak gösterebiliyor. Evde hazırladığınız ses kayıtlarını ve resimleri de iPod Nano’da taşıyabilir, dokunmatik tekeri ile şarkı arşivi arasında gezinerek mönüleri kolaylıkla kullanabilirsiniz.

PanasonIc DVD OYNATICI

Panasonic’in yeni DIGA DVD kaydedicileri salon yükünün önemli bir kısımını omuzluyor. DMR-EH50 modeli bu serinin en çarpıcı olanlarından biri. Cihazdaki 80 GB’lık hafızaya 142 saat görüntü yedeklenebiliyor. Geniş format desteği, yüksek çözünürlükte kayıt ve görüntüleme ile elektronik program rehberi özelliği yanında 1 saniye içinde kayda başlama hızıyla dikkat çekiyor.

Sony SES SİSTEMİ

Sony’nin ev sineması grubunun önemli bir üyesi olan DAV-LF1, çevresel sesin büyüsünü salonunuza taşımaya aday. Şık tasarımlı kablosuz arka hoparlörleriyle kargaşadan uzak bir konumlandırma sunan bu set, toplam 600 Watt çıkış gücüne sahip. Dolby Digital, Dolby Prologic II ve DTS Dekoder ses desteğiyle üç boyutlu ses deneyimi sunan bu setin dört adet zemin standlı hoparlörü salonda çok şık duruyor.

Samsung Plazma TV

Samsung’un PPM42H3 modeli yüksek teknolojiyi minamalist tasarımla buluşturdu. 42 inçlik flat panel ekranı, 3.1 inçlik derinliğe sahip. 16:9 oranlı geniş ekran, 1024x768 çözünürlük, 3000:1 kontrast ve HDTV desteği gibi özellikler televizyonun kapasitesini ortaya koyuyor. Konsol, masa veya sehpa üzerinde kullanabileceğiniz bu plazma TV’yi dilerseniz duvarınıza da asabilirsiniz. Işıklı ortamlarda dahi görüntü netliğini kaybetmemesi bir diğer avantajı.

Ev eğlencesinin merkezi

Bilgisayarı salonun önemli bir parçası haline getiren "Media Center" konseptinin ilk ürününü, Intel’in katkılarıyla test ettik. Daha önce pek çok yurtdışı ve yurtiçi etkinliklerinde deneme şansı bulduğumuz bu cihaz, Microsoft’un Windows XP Media Center Edition işletim sistemini kullanıyor. Her tür televizyon ve bilgisayar ekranına bağlanabilen bu cihaz, yüksek kapasiteli donanımı ve yazılım desteği sayesinde DVD oynatıcı, müzik çalar, oyun makinesi, televizyon, radyo ve tam teşekküllü kişisel bilgisayar fonksiyonlarını birlikte sunuyor. ePC, kablosuz ağ üzerinden diğer cihazlarla da iletişim kurabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!