Sizin oylarınızla en beğenilen 16 otomobil

Güncelleme Tarihi:

Sizin oylarınızla en beğenilen 16 otomobil
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2009 00:00

Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin bu yıl Petrol Ofisi ve Intercity’nin sponsorluğunda beşincisini düzenlediği Türkiye’nin ’en beğenilen otomobilleri’ yarışması ’Otobil’de kazananlar belli oldu. 15 Ekim 2008 tarihinde başlayan Otobil yarışmasında, otomobilseverlerin oylarıyla belirlenen 48 finalist kendi segmentlerinde ’yılın en beğenilen otomobili’ olmak için yarıştı. 22 bin otomobilseverin kullandığı 200 bine yakın oyla 16 segmentin en beğenilen modelleri belirlendi. Kazananlar 5 Mart’ta İstanbul Marriot Hotel Asia’da düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Yılın en büyük yarışı Otobil’de 16 farklı kategoride kullanılan halk oylarının sonucunda her segmentin en beğenilen 3 modeli finalist olmayı başardı. Finale kalan 48 aday otomobil ise otomotiv sektörü tarafından yakından tanınan ve hepsi temsil ettiği dallarda öncü olan kişilerden oluşan Otobil jürisi tarafından test edildi ve oylandı. Jüri üyeleri tarafından verilen oylar yarışmaya yalnızca katsayı olarak etkiledi. Böylece, 16 segmentte yılın en beğenilen otomobilleri halkın oyları sonucunda seçilmiş oldu.

Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin bu yıl Petrol Ofisi ve Intercity’nin sponsorluğunda beşincisini düzenlediği Türkiye’nin ’en beğenilen otomobilleri’ yarışması ’Otobil’de kazananlar belli oldu. 15 Ekim 2008 tarihinde başlayan Otobil yarışmasında, otomobilseverlerin oylarıyla belirlenen 48 finalist kendi segmentlerinde ’yılın en beğenilen otomobili’ olmak için yarıştı. 22 bin otomobilseverin kullandığı 200 bine yakın oyla belirlenen 16 segmentin en beğenilen modelleri 5 Mart akşamı İstanbul Marriot Hotel Asia’da düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Son dönemde Türkiye’de büyük ilgi gören BKM Mutfak ekibinin birbirinden komik skeçleriyle renklenen Otobil törenine otomotiv sektörü temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Ödül alan ve almayan tüm firmalardan katılım yaşanırken, Otobil yarışmasına destek olan Intercity’nin sahibi Vural Ak ve Petrol Ofisi Pazarlama Müdürü Yiğit Aktulga törene katılarak, Hürriyet Ailesine verdiği desteği ortaya koydu. Hürriyet Gazetesi Reklam Grubu Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, Otobil’in sponsorlarına verdikleri destekten dolayı birer teşekkür plaketi verdi.

Törende konuşan Hürriyet Otoyaşam Gazetesi Yayın Koordinatörü Emre Özpeynirci, Otoyaşam’ın 6 Otobil’in ise 5’nci yaşının kutladığını belirterek, "Bu iki marka Hürriyet gazetesinin otomotiv sektörüne verdiği önem, otomotiv sektörününde Hürriyet’e verdiği destekle bu kadar süredir devam ediyor. Sizlerin desteğiyle daha uzun zaman sürmesini temenni ediyoruz" dedi.

İçinde bulunduğumuz kriz ortamında Otobil’in otomotiv sektörüne moral verdiğini söyleyen Özpeynirci şöyle konuşku: "Gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz. Ama umutlarımız tükenmemeli. Avrupa’da bir çok fabrika kapanma riskiyle karşı karşıya kalırken, Cenevre fuarında dünya tanıtımı yapılan ’Made in Turkey’ imzalı yeni modeller, hiç olmazsa ayakta durduğumuzun bir göstergesi. Avrupa’da bir çok fabrika yeni model alamazken, Türkiye’de Tofaş yeni Doblo’yu, Toyota yeni Verso’yu, Oyak Renault yeni Clio, Grandtour ve yeni Megane Sedan modellerine devam ediyor. Ford Otosan’ın Transit Connect’le Amerika serüveni de çok önemli. Bunlar hiç olmazsa sektörün üretim tarafından umut veren gelişmeler. Bu zor günlerde umutlarımız tükenmemeli. Otobil gibi moral veren projelerin sayısı artmalı."

ASIL BELİRLEYİCİ HALK OYLARI

15 Ekim’de başlayan yarışma için ilk tur oylama 24 Aralık’ta sona erdi. Hürriyet okurları, verdikleri oylarla ’Otobil’ yarışmasının ilk turunda 16 ayrı segmentte yer alan 162 model arasından finale kalan adayları belirledi. 16 segmentin yer aldığı Otobil yarışmasında, her segmentin en beğenilen 3 modeli finalist oldu. Bu yılki Otobil yarışmasının ilk tur oylamasında 11 bin kişi 120 bine yakın oy kullandı. Aradan geçen 10 haftada otomobilseverler, her Çarşamba Hürriyet Otoyaşam Gazetesi, www.hurriyet.com.tr ve ww.hurriyetoto.com sitelerinde tanıtılacak adayları inceleyerek favori otomobillerini oyladılar. Tüketiciler adına yılın finalistlerini test edecek olan jüri ise 23 Ocak’ta Autodrom’da toplandı ve 16 segmentin 3’er finalist otomobillerini deneyerek puanladı. 48 finalist otomobil için ayrı ayrı verilen jüri puanları halk oylarını katsayı olarak etkilese de nihai belirleyici olmadı.

48 aracı 8 jüri üyesi de test etti

Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri yarışması Otobil’de, 23 Ocak’ta 48 araçla yine Türkiye’nin en büyük test sürüşlerinden birini gerçekleştirdik. Bu yıl finalist otomobilleri test eden Otobil’in jüri üyeleri; Türkiye Ralli Şampiyonu Volkan Işık, Türkiye Pist Grup Maxi Şampiyonu Ethem Genim, Hürriyet OtoYaşam Yayın Koordinatörü Emre Özpeynirci, Auto Show Test Editörü Murat Tosun, Türkiye Bayanlar Ralli Şampiyonu Burcu Çetinkaya, Hürriyet Gazetesi Reklam Grubu Başkan Yardımcısı Altuğ Acar, Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak ve Petrol Ofisi Pazarlama Müdürü Yiğit Aktulga’dan oluştu. 8 kişiden oluşan bu deneyimli jüri, Türkiye’nin tek yerleşik eğitim alanı olan Autodrom pistinde 16 segmentte finale kalan 48 otomobili tek tek test edip puanladı. 48 finalist otomobil için ayrı ayrı verilmiş olan bu puanlar halk oylarını katsayı olarak etkilese de nihai belirleyici olmadı. 4 Şubat’a kadar da otomobilseverler finale kalan adayları oylamaya devam etti. Böylece 16 segmentte yılın en beğenilen 16 otomobili halkın oylarıyla seçilmiş oldu.

Küçük A Sınıfı: Peugeot 107

Peugeot Türkiye Pazarlama Müdürü Vincent Ricoux, Peugeot 107’nin (Küçük A sınıfı) ödülünü Hürriyet Otoyaşam Gazetesi Yayın Yönetmeni Emre Özpeynirci’den aldı.

Küçük B Sınıfı: MINI Cooper

MINI Marka Direktörü Funda Ölçer, MINI Cooper’ın (Küçük B sınıfı) ödülünü Hürriyet Otoyaşam Gazetesi Yayın Yönetmeni Emre Özpeynirci’den aldı.

Giriş Sınıfı: Renault Symbol

Renault Mais Satış ve Şebeke Müdürü Merih Tüzün, Renault Symbol’un (Giriş sınıfı) ödülünü Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi Temuçin Tüzecan’dan aldı.

Orta Sedan Sınıfı: Volvo S40

Volvo Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt, Volvo S40’ın (Orta Sedan sınıfı) ödülünü Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi Temuçin Tüzecan’dan aldı.

Orta Hatchback Sınıfı: Kia Cee’d

Çelik Motor Genel Müdürü Alp Evcimen, Kia Cee’d’in (Orta Hatchback sınıfı) ödülünü Hürriyet İnternet Grup Başkanı Ahmet Özer’den aldı.

Orta Üst Sınıf: Mercedes C Serisi

Mercedes Benz Türk Otomobil ve Hafif Ticari Araç Bölüm Müdürü Şükrü Bedikhan, Mercedes C Serisi’nin (Orta Üst Sınıfı) ödülünü Hürriyet İnternet Grup Başkanı Ahmet Özer’den aldı.

Üst Sınıf: Audi A6

Audi Türkiye Genel Müdürü Gino Bottaro, Audi A6’nın (Üst Sınıf) ödülünü Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar’dan aldı.

MPV Sınıfı: Mercedes B Serisi

Mercedes-Benz Türk Otomobil ve Hafif Ticari Araç Bölüm Müdürü Şükrü Bedikhan, Mercedes B Serisi’nin (MPV sınıfı) ödülünü Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar’dan aldı.

Coupe Cabriolet Sınıfı: Audi A5

Audi Türkiye Genel Müdürü Gino Bottaro, Audi A5’nin (Coupe Cabriolet sınıfı) ödülünü Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkan Yardımcısı Gönül Birkiye’den aldı.

Coupe Cabriolet Üst Sınıfı: Audi R8

Doğuş Otomotiv Stratejik Pazarlama ve Kurumsal İletişimden Sorumlu CEO’su Deniz Güven, Audi R8’in (Coupe Cabriolet Üst sınıf) ödülünü Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkan Yardımcısı Gönül Birkiye’den aldı.

4x4 Sınıfı: Land Rover Freelander 2

Land Rover Marka Yöneticisi Ayhan Ölçer, Land Rover Freelander 2’nin (4X4 sınıfı) ödülünü Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkan Yardımcısı Altuğ Acar’dan aldı.

Lüks 4x4 Sınıfı: Audi Q7

Audi Satış Müdürü Koray Bebekoğlu, Audi Q7’nin (Lüks 4X4 sınıfı) ödülünü Hürriyet Gazetesi Grup Başkan Yardımcısı Aluğ Acar’dan aldı.

Lüks Sınıf: Mercedes S Serisi

Mercedes Benz Türk Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Tülin Steinhauser, Mercedes S Serisi’nin (Lüks sınıf) ödülünü Hürriyet Gazetesi Reklam Koordinatörü Batuhan Ekin’den aldı.

Hafif Ticari Sınıfı:VW Caddy Life

VW Ticari Araç Genel Müdürü Kerem Güven, VW Caddy Life’nin (Hafif Ticari Araç sınıfı) ödülünü Hürriyet Gazetesi Reklam Koordinatörü Batuhan Ekin’den aldı.

Pick-up Sınıfı: Nissan Navara

Nissan Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, Nissan Navara’nın (Pick-Up sınıfı) ödülünü Hürriyet İnternet Operasyonları Müdürü Erhan Acar’dan aldı.

Yerli Binek Sınıfı: Toyota Auris

Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, Toyota Auris’in (Yerli Binek sınıfı) ödülünü Hürriyet İnternet Operasyonları Müdürü Erhan Acar’dan aldı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!