Sızdıranı biliyorum

Güncelleme Tarihi:

Sızdıranı biliyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2006 00:00

DYP Lideri Ağar, Adalet Bakanı’yken Öcalan’ın yakalanması için düzenlenen bir operasyonun kendisinin bildiği bir kişi tarafından basına sızdırıldığını söyledi. Ağar, "Sızdıran kişinin tespiti mümkün değildir ama ben onu biliyorum" dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, kendi Adalet Bakanlığı döneminde Abdullah Öcalan’ın kurtulduğu bir operasyona ilişkin tarihi sırrı, Tempo Dergisi’ne açıkladı. Ağar, "Mercedes Operasyonu’nu sızdırıp Apo’nun kaçmasına neden olanı biliyorum" dedi.

Ağar’ın Adalet Bakanlığı döneminde en çok tartışılan olaylardan biri Mercedes Operasyonu’ydu. Operasyonda ’Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım da yer almıştı. Plana göre Abdullah Öcalan, Mahsun Korkmaz Akademisi’ne giderken yol üzerindeki bir minibüse yerleştirilecek patlayıcılarla yok edilecekti. Operasyon, adını Öcalan’ın o sırada kullandığı zırhlı Mercedes’ten alıyordu. Plan uygulamaya konuldu ancak Öcalan son anda kurtuldu. Ağar, Tempo Dergisi’nin son sayısında yaptığı özel açıklamalarında bu olayın perde arkasını şöyle anlattı:

"Güvenlik güçlerinin müşterek bir operasyonu olacaktı o. Ama gelin görün ki, erken bir tarihte akamete (başarısızlığa) uğradı. Çünkü bizim ismini bildiğimiz birileri, meseleyi basına sızdırdı. Başarılacak bir işti, başarının önüne geçildi. Sızdıran kişinin tespiti mümkün değildir ama ben onu biliyorum. Ama tespit etme imkanım yok."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!