Siyasetçilerin üçte ikisi depresyonda

Güncelleme Tarihi:

Siyasetçilerin üçte ikisi depresyonda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ünlü Ayurveda uzmanı Dr. Ender Saraç HÜRRİYET okurları için bilimsel kocakarı reçeteleri hazırladı

Ünlü doğa bilgini Plinius Secundus bundan 2000 yıl önce; ‘‘Her derdin bir bitkisel devası vardır, mesele onu bulmaktır’’ demiş. Biz de 2000 yılının son günlerinde Dr. Ender Saraç'tan bilimsel kocakarı reçeteleri aldık. Hazımsızlıktan uykusuzluğa, kabızlıktan cinsel performansı katlamaya kadar. Dr. Saraç sonuncusu dahil bunların hepsini kendisinde denemiş,

yararlarını görmüş.

Ender Saraç, İzmir'in Karşıyaka'sından, Girit kökenli 42 yaşında bir hekim. Ege Tıp Fakültesi mezunu Aile Hekimliği, Ayurveda, akupunktur uzmanı ve Doğal Tıp Derneği Başkanı. Kliniğinin duvarlarında Hindistan'tan Almanya'ya, İsviçre'ye kadar çeşitli tıp akademilerinden aldığı

33 sertifika asılı. Onun ünlü bir astrolog olduğunu ise ilk kez bizimle öğreneceksiniz. Saraç pek çok ünlü sporcu, sanatçı, iş adamı, siyasetçi, siyasi parti lideri, bakan, başbakan, hatta First Lady'ye bitkisel takviye yapıyor.

Dr. Saraç alkol, sigara kullanmıyor, oruç tutuyor, Cuma'ları kaçırmıyor. 11 yıl önce etoburluk'tan otoburluk'a geçmiş. Ege'li olduğu için ot'çuluk genlerinde var. Bırakın eşi Sevgi, oğlu Özcan'ı, yardımcıları

Sıvaslı Yeter Hanım bile vejetaryen olmuş. Etiler'deki evlerinde vejetaryen iftar sofrasında buluştuk.

Mönüde söğüş hormonsuz domates-hıyar, öğütülmemiş kırmızı mercimek çorbası, kepekli undan yapılmış ıspanaklı kol böreği ve soya kıymalı karnıyarık vardı. Gelecek buluşmamızda bana soya kıymalı kebap yedireceklermiş, iyi mi? İnsanı beden ve zihinle bir bütün olarak gören Hint kökenli Ayurveda'nın ünlü uzmanı Dr. Ender Saraç'la sizleri başbaşa bırakıyorum. Ben de bu arada Dr. Saraç'ın hazırladığı melisa çayını içeyim.

Hepsi mola verip tatile çıkmalı

‘‘Siyasetçilerimiz çok yoğun stres ve baskı altında, tıbbi açıdan bakımsız durumda. Bana göre üst düzey politikacılarımızın en az üçte ikisi şu anda depresyonda. Çoğunda gizli migren, halsizlik, giderek artan unutkanlık, uyku bozukluğu ve motivasyon düşüklüğü olması bunun göstergesi. Bu kötü, ayıp şey değil. Dışarıya karşı hep güçlü kalmak istiyorlar ama, bir müddet sonra vücut bu stresi kaldıramıyor. Bana göre mutlaka bir mola verip, tatile gitmeliler. Ankara'nın C vitaminini yok eden havası, iklimi var. Bu nedenle hepsinin kesinlikle zaman salınımlı C vitaminleri kullanmaları şart. Gelelim tek tek liderlerimize.

ECEVİT'E DOPİNG LAZIM

Bülent Ecevit'in bitkisel yolla ciddi bir doping ve takviyeye ihtiyacı var. Sayın Başbakan genel yorgunluk görüntüsü veriyor, bence yosun özü tabletleri kullanmalı. Ayrıca yaşlanmanın etkilerini azaltmak, direnci artırmak için Ginseng, özel dozda B vitaminleri kullanabilir. Zayıf bir yapıda olduğu için kilo alımı ve beslenmeyi artırıcı soya özleri verilebilir. Bu hem beyni ve karaciğeri kuvvetlendirir, hem de strese karşı koruyucudur.

DEMİREL HIRSLI

Süleyman Demirel'i hırsı ayakta tutuyor. Akrep burcunun bütün özelliklerini taşıyan biri olarak son derece zeki,azimli. Kendisinin işe yaramadığını duygusuna kapıldığı gün talıkları başlar.

BAHÇELİ ZORLANABİLİR

Devlet Bahçeli gördüğüm kadarıyla oto-kontrolü çok yüksek bir insan. Bu nedenle zaman zaman iç dünyasında zorlanma yapabilir.

TANSU ÇİLLER'İN DURUMU İYİ

Tansu Çiller kendine iyi bakıyor, Özer beyin verdiği dopinglerle uzun süre sağlığını iyi götüreceğe benziyor.

YILMAZ'A EŞİ İYİ BAKIYOR

Mesut Yılmaz eşi Berna hanım sayesinde kendisine çok iyi bakıyor. O da Akrep'in tüm özelliklerini taşıyor.

KUTAN HUZURLU

Recai Kutan kendi içinde huzurlu bir insan olarak gözüküyor. Agresif bir yapısı yok, aşırı dışa dönük çok büyük hırsları olan biri değil. Kendi halinde bir insan olduğu için tıbbi açıdan büyük bir yardıma ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!