Siyah kuğulu Truvalı savunma

Güncelleme Tarihi:

Siyah kuğulu Truvalı savunma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2013 00:00

Balyoz davasının 2’nci gün temyiz duruşması Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına’nın avukatı Kazım Yiğit Akalın’ın savunmasıyla geçti.

Haberin Devamı

Akalın, 60 sanıkla ilgili 404 sayfalık ortak savunma metninde yargılamayı yapan İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ni eleştirdi. Sahte olduğunu savunduğu 2 bin delille ilgili ‘siyah kuğu’ benzetmesi yapan Akalın, ‘kurgu delil’ iddiasını desteklemek için de ünlü Truva filminden örnek verdi.

YARGITAY 9. Ceza Dairesi’ndeki 361 sanıklı Balyoz davasının temyiz duruşmasının ikinci gününde Avukat Kazım Yiğit Akalın ortak savunmaya devam etti.
- Savunmasında ilginç benzetmeler de yapan Akalın, “Bütün kuğular beyazdır önermesi, hiç siyah kuğu olmadığı zaman mantıken doğrudur. Ancak deliller arasında o kadar siyah kuğu, 2 bine yakın sahte delil varken, mahkeme tüm delilleri beyaz kuğu kabul etmiştir” örneğini verdi.
- “Deliller kurgulandı ama hatalar yapıldı” diyen Akalın, iddiasını desteklemek için Brad Pitt’in rol aldığı ‘Truva’ adlı filmdeki bir çekim hatasını hatırlattı. Akalın, şunları söyledi: “Hayatta en zor şey geçmişi kurgulamaktır. 2009 yılındasınız ama 2003’ü kurgulayacaksınız. Troy filmi 100 milyon dolara maloldu, vizyon öncesi defalarca izlendi. Ama 16 yaşındaki bir çocuk filmde uçak geçtiğini görüp ve filmi internette madara ettiyse onbinlerce belgeli düzenekte hata doğaldır.” Duruşmaya verilen aranın ardından Akalın, 13.30’da savunmasına devam şöyle devam etti:

Haberin Devamı

KASETLER SAHTE

- “Seminerin yapıldığı oda ses geçirmiyordu. O zaman ezan sesi nasıl geldi? Seminer 3 gün olduğuna göre tek ezan dışında bir ses yoktur. Bu da dosyadaki ses kasetlerinin seminerin orijinal kasetleri olmadığını kanıtlar. Dijital deliller hukuka uygun değildir.

- ‘250 kişi sadece üst veri ile tutuklu’ dediğimiz zaman bütün bilirkişi uzmanları, ‘Bunu çocuklar bile bilir. 12 yaşındaki zıpır çocuklar bile üst veriyi değiştirebilir’ yanıtı vermişlerdir. Bu tip dijital delillerle ilgili en önemli sözleşme olan Siber Suçlar Sözleşmesi Türkiye’de hâlâ yürürlükte değildir.

- Mahkeme bu dosyaların hazırlandığı Windows programının 2003 yılı programı olduğunu dikkate alıp bu dosyaların 2003 yılında hazırlandığını kabul etmiştir. Bana bir boş bilgisayar ve yarım saat verin, 2003 yılı Windows programını size yüklerim. Bir bilgisayar uzmanı sanık bunu duruşmada 15 dakikada yapmıştır.

Haberin Devamı

MİKROFON SİTEMİ

- Mikrofonlar bizim kontrolümüzde değildi. İddia makamı istediği zaman mikrofona basıyor, açılıyor. Önümüzdeki mikrofonlar ise bastığımız zaman açılmıyordu. Burada mikrofona basıyorum açılıyor.

- Esas hakkındaki mütalaanın incelenmesi için yeterli süre verilmedi. Sadece 6 gün beyanda bulunmak için süre verilmiştir. 920 sayfalık mütalaanın 30-40 sayfasını işiten tutuklu sanıklar, diğer kısımlarına ulaşamamışlardır. Esas hakkındaki mütalaanın verilmesinden sonra dosyaya yeni giren deliller tartışılmadı. Karar sırf bu nedenle de bozulmalıdır

- Balyoz davasında katılma talep edenlerin suçtan doğrudan gördükleri bir zarar yoktur. Somut bir delil de yoktur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!