Sivil savunmada dağcılardan yararlanılacak

Güncelleme Tarihi:

Sivil savunmada dağcılardan yararlanılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Doğal afetlerde iki gün içinde onlarca kişinin ölmesi, hükümeti harekete geçirdi. Hükümet, 7 ilde daha sivil savunma ekibi kurulması çalışmalarına hız verilmesini ve dağcı gençlerin bu amaçla eğitilerek yararlanılmasını kararlaştırdı.

Doğal Afetler Koordinasyon Kurulu, dün Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit'in başkanlığında toplandı. Toplantıya İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu ile Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy da katıldı. Ecevit, toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘‘Sivil savunma örgütü yetersiz, sadece Ankara'da 65 kişiden oluşan bir kadro var. 7 ilde daha kurulması kararlaştırılmış, ancak henüz uygulamaya geçilmemiş. Bu çalışmalar hızlandırılacak. Sivil savunma örgütünün sayısını artırmayı görev bileceğiz.’’

Kurtarma çalışmalarında gönüllü sisteminin Türkiye'de geliştirilmediğine dikkat çeken Ecevit, ‘‘Dağ sporu yapan gençlerin buna özendirilmesi durumunda katkıları olabilir. İtfaiye ekiplerinin yalnız yangın değil, her türlü doğal afete müdahale için devreye girmesini sağlamaya çalışacağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!