'Sivil biri mühürlü zarf verdi'

Güncelleme Tarihi:

Sivil biri mühürlü zarf verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 22:36

GENELKURMAY Karargâhı’nın işgal edilmesine ilişkin davada, FETÖ’nün ‘Hava Kuvvetleri imamı’ Adil Öksüz ile birlikte darbe girişimi hazırlık toplantılarına katıldığı iddia edilen eski Genelkurmay Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanlığı Şube Müdürü Albay Mustafa Barış Avıalan, 15 Temmuz günü Akıncı Üssü’nde sivil birinin kendisine mühürlü bir zarf verip Genelkurmay’a göndermek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

ÖKSÜZ YALANLAMASI
Davanın dünkü 9. duruşmasında, davanın en kilit isimleri arası gösterilen Avıalan savunmasını yaptı. Avıalan, Ankara’daki bir villada Adil Öksüz’le birlikte toplantılara katılmadığını öne sürerken 15 Temmuz günü evdeyken bir kitabını almak için karargâha gittiğini, bu sırada odasına uğrayan sanıklar Mehmet Partigöç ve Cemil Turhan ile akşam saat 20.00’de yapılacak YAŞ provasını görüştüğünü söyledi. Avıalan, şu iddiaları dile getirdi:

“Daha sonra evime geçtim. Saat 18.00’de evde iken askeri hattan arandım. Arayan kişi ‘ciddi bir terör saldırısı ihbarı’ olduğunu söyledi. Bunun için Akıncı 4. Ana Jet Üssü’nde hazır bulunmamı tebliğ etti. Aynı kişi, ‘Genelkurmay Başkanı da katılacak, bu nedenle Personel temsilcisi olarak sizin gelmeniz gerekiyor’ dedi. Akıncı’ya’ya gitmeye karar verdim. Ters gibi bir şey olursa ‘bir arkadaşımı ziyarete geldim der, durumdan kurtarırım’ diye düşündüm

KRİTİK BİR FAALİYET VAR
Akıncı’ya gittikten bir süre sonra sivil giyimli bir kişi, ‘Genelkurmay’dan gelen var mı’ diye bağırdı. O sivil kişi yanıma geldi. ‘Hayırdır ne yapacağım’ dedim. ‘Kritik bir faaliyet var, bazı hususlar netleşmedi’ diyerek, mühürlü bir zarfı bana uzattı. Karargâh’a götürmemi istedi. Sonra bir not kâğıdı çıkarak bir isim ve rütbesini yazdı. Şimdi kim olduğunu hatırlamıyorum. Ben zarfı götürmeyi kabul etmedim. Sonra o kişinin yanındaki başka bir sivil, ‘Albayım gitmenize gerek kalmadı’ dedi. Ortada tost dağıtan bir er vardı. O er bulunursa, doğru söylediğim anlaşılacaktır. Sanırım beni özel bir kurye olarak kullanacaklardı.

143. Filo’da telefonlarıma el konuldu. Filo içinde konuşurken sivil bir kişi, ‘Yanlış bir şey konuşarak ortalığı karıştırmayın’ dedi. Daha sonra cep telefonlarının filo dışına çıkarılamayacağını, bir dolaba konulacağını söyledi. Bu şahıs başka bir cep telefonu uzattı ‘bunu kullanabilirsiniz’ dedi. ‘Numaralarım yok’ diye reddettim.”

ARTIK OK YAYDAN ÇIKMIŞTI
ESKİ Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı Muhsin Kutsi Barış da savunmasında hakkındaki FETÖ suçlamasını reddederken, şunları söyledi: “Darbe olduğunun farkına varmadım. Darbe girişimini fark edinceye kadar yaptığım faaliyetler, koruma tatbikatları kapsamında yapılan faaliyetlerdir. Ben darbeci falan değilim. Muhasebe hatası yaptım. Bir kumpasa kurban gittiğimi düşünüyorum. Verilen emirlere karşı çıksaydım, darbe girişimi başarılı olsaydı ben sıkıyönetim mahkemesinde yine yargılanacaktım. Ben bu girişimi öğrendim, ama ok yaydan çıkmış, ‘git oku geri getir’ diyorsunuz. Bir sürü faaliyetin içindesiniz, bu oku nasıl geri getirirsiniz?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!