Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 7 kişi hayatını kaybetti, 40 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2023 08:03

Sivas'ın Gürün ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu, yedi kişi hayatını kaybetti, 40 kişi ise yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, saat 06.30 sıralarında Pınarbaşı-Gürün karayolu Yazyurdu mevkiinde meydana geldi. Sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 44 AK 213 plakalı yolcu otobüsü kontrolden çıkarak yol kenarına devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Sivasta yolcu otobüsü devrildi: 7 kişi hayatını kaybetti, 40 yaralı

Ekipler, otobüsün camlarını kırarak sıkışan yolcuları kurtardı. Kazada, ilk belirlemelere göre 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ekiplerin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

Sivasta yolcu otobüsü devrildi: 7 kişi hayatını kaybetti, 40 yaralı

Haberin Devamı

ÖLÜ SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Sivas'ın Gürün ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrildiği kazada ölü sayısı 7'ye yükseldi. Otobüs, vinçle şarampolden çıkartılırken, araç altında bulunan 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Kaza ile ilgili inceleme sürüyor.

Sivasta yolcu otobüsü devrildi: 7 kişi hayatını kaybetti, 40 yaralı

'OTOBÜS BAYA HIZLIYDI'

Sivas'ta 7 kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrası Gürün Kaymakamı Abdullah Sarı, Gürün Devlet Hastanesi'ne gidip, yaralıları ziyaret etti. İstanbul'dan Bingöl'e giden ve kazadan yaralı kurtulan Vedat Taş, "Otobüs baya hızlıydı. Viraja girdikten sonra yerler de ıslaktı. Direksiyon hakimiyetini kaybetti ve dönerek takla attı. Biz de bu hale geldik" diye konuştu.

Yaralılardan İhsan Kırtepe ise "Uyuyordum. Bir anda ses geldi. Arabanın süründüğünü gördüm. Kendini bir yere vurdu" dedi. Otobüs şoförü Selim Aytürk'ün ise kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden 7 yolcunun ise kimlik tespit çalışması sürüyor. Öte yandan kazaya ilişkin Gürün Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

KAZADA ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Sivas'ın Gürün ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu. Kazada yolculardan Serap Hazer (30), Ahmet Çiçek (31), Yusuf Kaya (21), Saide Taş (50), Ahmad Reshad (10), Yusuf Çınar Hazar (9) ve Muhittin Bulut'un (58) yaşamını yitirdiği belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!