Sivas'ta kan davası cinayeti

Güncelleme Tarihi:

Sivasta kan davası cinayeti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2007 13:40

SİVAS'ın Altınyayla İlçesi'nde, 34 yaşındaki Mevlüd Birgül, İzmir'den izine gelen amcasının oğlu 36 yaşındaki Necmettin Birgül'ü tabancayla vurarak öldürdü.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Deliilyas Beldesi'nde çiftçilik yapan Mevlüd Birgül'ün amcası Vuhap Birgül, aralarında husumet bulunan yeğeni Nevzat Birgül tarafından 12 yıl önce öldürüldü. Olayın ardından Nevzat Birgül hapse girerken, kardeşi Necmettin Birgül ise İzmir'e yerleşip hamallık yapmaya başladı.

Necmettin Birgül, yıllar sonra eşi Burcu ve kızı Rabia'yı da alıp, yakınlarını ziyaret etmek için Deliilyas Beldesi'ne geldi. Kuzeni Necmettin Birgül'ün beldeye geldiğini duyan Mevlüt Birgül, amcası Abdurrahim Birgül'ün evinin yakınında beklemeye başladı. Necmettin Birgül'ün evden çıkmasını fırsat bilen, Mevlüt Birgül tabancayla yaklaşarak rastgele ateş etti. Vücuduna çok sayıda mermi isabet eden Necmettin Birgül olay yerinde yaşamını yitirdi. Olayın ardından jandarma ekiplerine giderek teslim olan Mevlüt Birgül, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlının, amcasının intikamını almak için amca oğlunu öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!