Sivas'ta hemzemin geçitte kaza: 5 ölü

Güncelleme Tarihi:

Sivasta hemzemin geçitte kaza: 5 ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2008 10:46

SİVAS'ın Kangal İlçesi Balıklı Kaplıca yakınlarındaki hemzemin geçitte yolcu treninin otomobile çarpması sonucu 5 kişi ölürken, 2 kişi de yaralandı. Ölenlerden birinin yol kenarında bekleyen köylü kadın olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Kaza, saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Kangal İlçesi'nde bulunan Balıklı Kaplıca'ya giden 42 yaşındaki Bahattin Bulut yönetimindeki 34 ABL 77 plakalı otomobil, kaplıcaya 7 kilometre uzaklıkta yer alan Karanlık Köyü İstasyonu hemzemin geçidinde, kırmızı ışığı fark etmeyerek geçmek istedi. Bu sırada makinistler Murat Aydın ve Nazif Özkan idaresindeki Haydarpaşa-Kars seferini yapan ve içerisinde 77 yolcusu bulunan 41410 sefer sayılı Doğu Ekspresi, geçit üzerinde otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil, tren yolunun hemen kenarındaki durakta bekleyen Yeter Yılmaz'a çarparak savruldu. Kaza sonrasında otomobilde bulunan sürücü Bahattin Bulut ile Sevda (27), Çiğdem (13) ve Yaprak Bulut ile yol kenarında bekleyen Tatlıpınar Köyü'nden Yeter Yılmaz (50) yaşamını yitirdi. Olay sırasında otomobilde bulunan Safiye Bulut (29) ile Sami Bulut ise yaralandı. Yaralılar ambulansla kaldırıldıkları Kangal Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale sonrasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Olay sonrasında tren yolunun kenarına savrulan cesetler, savcılık incelemesinden sonra Kangal Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayda kazaya karışan otomobilin İstanbul'dan tatil için Hafik İlçesi'ne geldiği ve piknik amacı ile balıklı kaplıcaya gittikleri belirlendi. Kazada yol kenarında beklerken ölen Yeter Yılmaz'ın tren istasyonunda oturan kardeşi Cennet Özdemir'in yanında bir gece kaldığı ve sabah köyüne dönmek üzere yol kenarında otobüs beklediği öğrenildi.

Haberin Devamı

GEÇİT TARTIŞMASI

Kazanın meydana geldiği bölgede vatandaşlar ile TCDD görevlileri arasında hemzemin geçit nedeni ile tartışma yaşandı. Balıklı Kaplıca İşletmesi sahiplerinden Fuat Ünsal, yolun uluslararası öneme sahip bir kaplıca yolu olduğunu belirterek, “Bu geçitte bariyer veya üst geçit olması gerekiyor. Çünkü kırmızı ışığı bütün şoförler takip edemiyor” dedi. TCDD 4 Bölge Müdürü İlhan Kelek, hemzemin geçitteki uyarıların yeterli olduğnu ve trenin bir kusuru bulunmadığını belirterek, araç sürücüsünün süretli olması ve uyarı ışıklarını da dikkat etmemesi nedeni ile kazanın meydana geldiğini söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, makinistler gözaltına alındı. Yaklaşık 1 saat kaza yerinde bekleyen tren daha sonra yoluna devam etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!