Sivas'ta 2 çocukta kene vakası

Güncelleme Tarihi:

Sivasta 2 çocukta kene vakası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2006 21:05

Sivas'ta, 2 çocuk vücutlarına yapışan keneyle birlikte hastaneye getirildi. Doktorlar tarafından müdahale edilerek kenelerin vücutlarından çıkarıldığı çocuklardan kan örnekleri alındı. Çocuklan 9 gün boyunca kontrol altında tutulacak.

Merkeze bağlı Kurtlapa beldesinde, arkadaşlarıyla boş arazide oynarken sol koluna kene yapışan 10 yaşındaki Ayşegül Yıldırım'ın ailesi hiçbir müdahalede bulunmadan küçük kızı Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getirdi.

Acil serviste muayene edilen Yıldırım'ın kolundaki kene, doktorlar tarafından kontrollü bir biçimde çıkarıldı. Yıldırım'dan alınan kan örneklerinin inceleneceği belirtildi.

Akıncılar ilçesinde ise evlerinin bahçesinde oynarken göğsüne kene yapışan 2.5 yaşındaki Sahra Başaran, annesi Demet Başaran tarafından Akıncılar Merkez Sağlık Ocağı'na getirildi. Göğsündeki kene kontrollü bir biçimde çıkarılan küçük Sahra, gerekli tetkiklerin ardından taburcu edildi.

Sahra'dan alınan kan örneklerinin inceleneceğini belirten yetkililer, küçük çocuğun 9 gün boyunca kontrol edileceğini bildirdiler.

Bu arada Akıncılar'da son 1 haftada küçük Sahra ile birlikte 4 kişinin daha kene ısırması şikayetiyle sağlık ocağına başvurduğu kaydedildi.

C.Ü. Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde ise şu anda 15 kişinin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı kuşkusuyla tedavi gördüğü öğrenildi.

Hastane yetkilileri, Tokat ve Sivas'tan günde ortalama 5-6 kişinin kene ısırması şikayetiyle kendilerine başvurduğunu söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!